Säg det med en färg

NÖJE

Naglarna är vårens hetaste accessoar

1 av 3 | Foto: LAMB.

En ny trend backstage är att allt större fokus läggs på naglarna. Liksom inom hår och makeup går det självklara trender inom manikyrer. Sofis mode fick ett snack med nagellacksexperten Essie Weingarten, grundare av märket Essie, om vårens naglar.

Varför är naglar en viktig modeaccessoar i vår?

– När andra ser på dig, märker de tre saker: dina ögon, dina skor och dina händer. Händerna är så uttrycksfulla, de beskriver vem du är. Om dina händer är välskötta, ger det ett intryck av att du själv är välskött, organiserad och har allt under kontroll.

Hur ska man tänka när man väljer färg?

Foto: ”Madmoiselle”, Essie. 129 kr
Foto: ”Bobbing for bubles”, Essie. 129 kr

– En rolig, stark färg skvallrar om personlighet och stil. En ljusare färg talar om att du är mer traditionell. Men det finns absolut inga rätt eller fel i modet just nu. Gå på känsla och på vad som får dig att må bra.

Vilka nageltrender gäller just nu?

– För höst och vinter vill många ha mörkare lack, som våra färger ”Wicked” eller ”Carry on”. När Lady Gaga bar färgen ”Mereno cool” på en gala blev just den färgen en omedelbar hit på catwalken. Även lacket som Kate Middleton bar på sitt bröllop är en stor succé. Vissa vill alltid ha perfekt ljusrosa naglar, och då är ”Mademoiselle”, vårt mest köpta lack, en given nyans.

Vilka lack bör man alltid ha i sin nagellacksgarderob?

– Absolut ett diskret, ljusrosa vardagslack, en klarröd nyans, ett korallfärgat lack till sommaren och ett lack i den grå färgskalan.

Kan man göra en manikyr lika bra hemma som på salong?

– Du kan ge dig själv vackra naglar hemma, men inget slår en bra salongsupplevelse. Det är något speciellt med att unna sig en professionell manikyr.

Vad är hemligheten för att hindra lacket från att skalas av efter bara några dagar?

– Börja med att hålla dina naglar i god form. Använd en nagelolja och tryck tillbaka nagelbanden, klipp aldrig av dem. Fila bara nageln i en riktning och använd alltid ett underlack, två lager nagellack och ett överlack. Överlacket ska du sedan pensla på nageln varannan dag för att hålla din manikyr intakt. Det är viktigt att du har både ett över- och ett underlack, eftersom underlacket har  en tejpliknande kvalitet som liksom klistrar fast nagellacket medan överlacket är av en hårdare kvalitet och håller länge.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode