Påkostat och läckert

NÖJE

till Batman Live

Foto: Batman flyger in över Gotham City.

Batman som spektakulär arenashow.

Påkostat, läckert och roligt, även om nog många väntar sig mindre teater och ännu mer action.

Foto: FULLSPÄCKAT I Batman Live får vi följa med på en spektakulär show där Batman och Robin möts tack vare Jokerns elakheter.

Detta är, ungefär, actionfilmernas motsvarighet till hur Disney effektivt i åratal har exploaterat sina figurer i isshower.

Allt på en gång

Handlar om hur Batman och Robin möts, tack vare Jokerns elakheter. Andra figurer som Catwoman, The Riddler och Pingvinen är också med. Det är akrobatik, läckert koreograferad dans, teater, stunts, action, slagsmål, pyroteknik, ljuseffekter, Batmobilen, luftballonger och musik på en och samma gång.

Svårt för små barn

Scenografin ihop med läckra filmbilder på en stor videovägg, ger effektivt illusionen av att färdas från Gotham City till Batmangrottan och ett gammalt mentalsjukhus.

Om mindre barn (åldersgränsen är sex år) får valuta för pengarna (250–530 kronor) kan diskuteras. Inte så att de blir rädda, tvärtom, men det är rätt mycket talad (och välspelad) teater – på engelska, med en svensk pratbubbla på videoväggen och en svensk berättare som sammanfattar ibland. De som inte förstår, går miste om mycket av humorn i dialogen. Själv hade jag väntat mig ännu mer action att döma av marknadsföringen. Men min son (12 år) var jättenöjd och tjatade om ett fjärde plus i betyg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Scen