Vägrar filma – utan svensken

NÖJE

Gary Oldman vill att Alfredson gör en uppföljare till ”Tinker, tailor, soldier, spy”

Foto: Öppnar för fortsättning Gary Oldman pekar på kravet för att han ska vara med i en uppföljare till ”Tinker, tailor, soldier, spy”, regissören Tomas Alfredson. Och svensken är öppen för förslaget. ”Om publiken strömmar till ordentligt och alla har tid så ska vi sätta oss ner och prata om det”, säger han.

Filmstjärnans krav – en svensk regissör.

Nu planeras en uppföljare till ”Tinker, tailor, solider, spy”.

– Man ska inte göra den enbart på grund av pengar, säger regissören Tomas Alfredson.

Skådespelaren Gary Oldman, 53, säger i en intervju med brittiska Guardian att han vill göra en uppföljare till thrillern ”Tinker, tailor, soldier, spy”, som ser ut att bli en stor succé. Men Oldman har ett krav – att den svenska regissören Tomas Alfredson, 46, ännu en gång står bakom kameran.

När Nöjesbladet ringer upp svensken är han positiv till att fortsätta.

”Ska prata om det”

– Det är ju ganska bäddat för en uppföljare eftersom det finns två böcker till i samma serie som lämpar sig bra för film. Om publiken strömmar till ordentligt och alla har tid så ska vi sätta oss ner och prata om det, säger Tomas Alfredson.

Men för honom är det viktigt att filmen görs av rätt orsaker. Konsten och lusten måste få styra.

– Man ska inte göra den enbart på grund av pengar, säger han.

Hoppas på Oscar

Alfredson konstaterar att filmen kommer att ha sin USA-premiär under den tiden då de filmer som brukar bli Oscarsnominerade går upp på bio. Hans förhoppning är att Gary Oldman uppmärksammas för rollen som agenten George Smiley.

– Det vore fantastiskt, säger han.

Vilket projekt han ska följa upp succéfilmen med är i nuläget oklart. Det finns flera alternativ.

– Det är fullt i brevlådan, vilket är jätteroligt. Men jag måste vakna först och få i mig några koppar kaffe. Det land som lockar mest just nu är Sverige eftersom jag längtar så mycket efter familj och vänner. Förhoppningsvis kan man göra någonting här hemma, men på engelska, säger han.