Mode

Lockande läsning!

NÖJE

Böckerna som fångar stjärnorna i sommar

AnnaLynne McCord.
AnnaLynne McCord.

Välgörande semester

Bikinis, beachvolley och surfing är det vi har kommit att förknippa ”90210-skådisen AnnaLynne McCord, 23, med. Men bakom den rosa lilla trekanten finns ett hjärta som bankar hårt för välgörenhet. Skådespelerskan är djupt engagerad i ”Blind project” – en organisation som jobbar för att hjälpa kvinnor och barn som utnyttjats i sexhandeln i Sydostasien. Här ses hon förena nytta med soltid under en semesterresa till Miami, djupt insjunken i Aaron Cohens bok ”Slave hunter”. Den handlar om hur Cohen lämnade det glammiga sex-, droger- och rock’n’roll-livet i Los Angeles för att rädda människor över hela världen från trafficking.
 

Shenae Grimes.

För sent ute för filmroll

På planet mellan New York och Los Angeles passade ”90210”-skådisen Shenae Grimes, 21, på att fördriva tiden med lite läsning. ”The Secret life of bees” är en bestsellerroman av författaren Sue Monk Kidd, om en ung flickas sökande efter sin mors förflutna. Men om skådespelerskan hoppas kunna spela huvudrollen i en kommande filmatisering får vi göra henne besviken. Filmen gjordes redan för tre år sedan och huvud-rollen gick till skådespelerskan Dakota Fanning, 17.
 

Emma Watson.

Tränar kroppen och läker själen

Med en fot i filmvärlden, en fot i universitetsvärlden och ena näven i modevärlden är det inte konstigt om ”Harry Potter”-skådespelerskan Emma Watson, 21, känner sig lite vilsen. För ett år sedan tog hon en paus från skådespeleriet för att plugga på toppuniversitetet Brown i USA. Nu har hon tagit en paus från pluggandet för att satsa på sin skådespelarkarriär. Samtidigt har hon blivit en hyllad stilikon och modell. Kanske kan boken i hennes hand ge lite vägledning. ”Chicken soup for the soul” är en storsäljande självhjälpsbok full av peppande inspirationsberättelser.
 

Selma Blair.

Ger liv och läser om döden

Skådespelerskan Selma Blair, 39, väntar sitt första barn tillsammans med modedesignern Jason Bleick. Men i stället för blöjtips och barnmatsrecept väljer den höggravida skådespelerskan att läsa en bok om döden. ”Losing mum and pup” är den politiske satirikern Christopher Buckleys memoarbok om året då båda hans föräldrar gick bort. Men den är ingen klassisk snyftare utan beskrivs som varm och tragikomisk.
 

Olivia Wilde.

Wilde är twitterfrälst

Efter skilsmässan från maken Tao Ruspoli, 35, tidigare i år har ”Tron”-stjärnan Olivia Wilde, 27, kopplats ihop med både Justin Timberlake, 30, och Bradley Cooper, 36. Men själv hävdar skådespelerskan att hon bara har tid för en man i sitt liv – hunden Paco. Wilde la nyligen upp en bild på sig själv och sin älskade vovve på Twitter och skrev:

”Ok, jag vet att jag borde lägga upp sexiga bilder men här är jag och min (enda!) pojkvän i sängen.”

Wilde är en flitig twittrare och samtidigt som hon satt på det här kaféet i Los Angeles skrev hon en tweet om boken på bordet. Det är den flerfaldigt prisbelönta romanen ”Cloud Atlas” av David Mitchell, som genom sex olika berättelser tar läsaren med på en resa från Stilla havet i mitten av 1800-talet till en post-apokalyptisk framtidsvärld.

Olivia Wildes reaktion på boken: ”Holy sh*t har börjat läsa Cloud Atlas nu. Overkligt bra.”

Anna Flytström

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips! Zlatans nya bok "Adrenalina" släpps snart – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode