Du suger, Sheen

NÖJE

Nöjesbladets Per Bjurman såg Charlie Sheens show i New York: Dåligt, meningslöst och tråkigt

1 av 3 | Foto: ”som en schizofren sommarpratare” Charlie Sheens show består i att han sitter i en fåtölj på scenen i Radio Music City Hall i New York och berättar poänglösa anekdoter från sitt utsvävande liv. ”Det är som att höra en schizofren sommarpratare utan manus”, är Per Bjurmans hårda omdöme.

NEW YORK. Charlie Sheen blir utbuad även i New York.

Och det med all rätt.

Den självutnämnde vinnarens ”show” är ofattbart dålig, meningslös och tråkig.

Ja, sicken besvikelse...

Det var ju sagt att allt hade blivit så mycket bättre sedan den beryktade fiaskopremiären i Detroit förra helgen. I Cleveland och Columbus har ”Torpedo of truth” – som den osannolika turnén kallas – rentav mötts med något som gränsat till uppskattning.

Den sällsamma samling människor som kommit till vackra Radio City Music Hall denna regniga fredagskväll verkar också vara inställd på en oförglömlig upplevelse.

Fansen – i första hand av allt att döma drog- och alkoholkonnässörer som ser gamle Charlie som hjälte för att han står upp mot läkare, rehabiliterade missbrukare, anhöriga och andra präktiga jävlar som envisas med att lägga sig i – jublar inledningsvis så det rister i de ärevördiga väggpanelerna.

Låg med prostituerad

Varje drogreferens möts med ”AA sucks”-ramsor, nån trist fyllehistoria föranleder rungande skrattsalvor och när Sheen berättar att han en gång låg med en prostituerad som var gravid i åttonde månaden ställer sig stora delar av auditoriet upp och skanderar ”winning, winning, winning”.

Men sedan börjar själva showen och då sjunker stämningen dramatiskt.

The sheeniuses – som de uppenbart höga och packade anhängarna kallar sig – är liksom inte upplagda för ett föredrag, men det är dessvärre vad föreställningen består av.

Ilskna rop

Sheen sitter i en fåtölj på scenen och drar under tafatt ledning av en illa omtyckt utfrågare vid namn Carols några helt poänglösa anekdoter om sina filmer, hotell, Denise Richards och annat jag valt att glömma. Det är som att höra en schizofren sommarpratare utan manus.

Sedan visas en värdelös film och så kommer ”gudinnorna” in på scenen och pussas lite och därefter är det slut.

Efter ett tag börjar de som nyss förenades i aversion mot Anonyma Alkoholister skrika ”boring, boring”, sedan kommer några ilskna ”you suck” och till slut sitter större delen av publiken och buar.

Jag är för väluppfostrad – och nykter – för att stämma in i kören, men skulle bra gärna vilja.

Fascinerade

Som fenomen är det förstås rätt intressant att en offentlig krasch av vätebombsmagnitud mynnar ut i en jädra rock’n’roll-turné och ja, jag erkänner att även jag fascineras av såväl Charlies persona som hans tappra väder-

kvarnsfajt, men tro mig:

Det här kan mycket väl vara den sämsta skit någon nånsin tagit betalt för.

Charlie Sheen