Vinnarlåten får ny text – före Eurovision

Publicerad 2014-04-08

Sanna Nielsens schlagervinnare ändras

Sanna Nielsens ”Melodifestivalen”-vinnare får ändrad text inför Eurovision.

Nu rättar upphovsmannen Fredrik Kempe och skivbolaget den grammatiska missen i låten ”Undo”.

– Vi tar udden av kritiken, säger Fredrik Kempe till Nöjesbladet.

Nu ändrar "Team Sanna" texten till bidraget ”Undo" i god tid innan Eurovision Song Contest.

Sajten Pierres Schlager skrev först om ändringen. När Nöjesbladet kontaktar Warner Music och upphovsmannen Fredrik Kempe bekräftas ändringarna.

– Klart jag har funderat på kritiken som fanns under ”Melodifestivalen”. När man skriver en låt så är den inte färdig från sekund nummer ett. Jag skrev texten på kanske två veckor och har sju olika versioner. Det landar så småningom i någonting, säger Fredrik Kempe till Nöjesbladet.

Grammatiskt oriktig

Den hyllade vinnarlåten har kritiserats för att vara grammatiskt oriktig. Orden "undo my sad" borde följas av exempelvis ett substantiv för att bli korrekt.

– Vi har gjort putsningar och i samband med det bestämde man sig för att använda orden" undo my sad love". Då tar vi udden av det om någon anser att det inte är grammatiskt korrekt. Då har vi bevisat att vi är medvetna, säger Kempe.

För Kempe är det viktigt att ändringen inte skulle bli "undo my sadness".

”Ingen sorgsen låt”

– Det är ingen sorgsen låt egentligen. Det har varit sorgset, men nu är jag stark och går vidare och är glad. Jag och skivbolaget kände att vi då använder "undo my sad love" på några ställen i låten. Och det är knappt så att man hör skillnaden, säger han.

Ändringarna gör man för tydlighetens skull, förklarar Kempe.

– I Eurovision är det ännu större penseldrag än "Melodifestivalen". Där är vi ett tjugotal i delfinalen. Det gör att vi måste vara tydligare. Om det fanns en liten, liten grej som gjorde att det inte blev tydligt ändrar vi det för att vara ännu tydligare och starkare.

Låten har även mixats och mastrats om. Volymen i början av låten har ökats inför Eurovision. Även stråkar och trummor har förstärkts.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln