Tjuvkika i supermodellernas sminkväskor

NÖJE

De syns på världens mest berömda catwalks, är kända för sin skönhet och har direktkontakt med världens bästa makeupartister.

Men vilka beautyprodukter tycker supermodellerna är värda att plocka med sig hem?

Det här är favoriterna de alltid återkommer till!

Karlie Kloss

Hon flänger fram och tillbaka mellan modeveckor världen över och har lärt sig att vad hennes hår och hud behöver allra mest är: fukt. För brittiska tidningarna Instyle och Marie Claire berättar hon om hennes favoritprodukter just nu.

"Beauty elixir", Caudalie

– Direkt efter att jag har landat sprayar jag den här över ansiktet för en fuktboost.

"Olio lusso", Rodin

– Om du har vacker hy behöver du inte mycket makeup är mitt motto. Just nu är jag besatt av ansiktsoljan "Olio lusso" från Rodin.

"Moroccanoil treatment light", Moroccanoil

– Sen jag klippte mig har min morgonrutin halverats i tid men också hur jag går och står har påverkats. Mitt hår växer ganska snabbt och för att det ska hålla sig snyggt använder jag Moroccanoil i topparna.

Frida Gustavsson

Vår svenska stolthet är efterfrågad av alla de stora designhusen och går på många visningar under modeveckorna. Där har hon snappat upp en hel del tips. För brittiska Marie Claire berättar hon om tipsen som har ändrat hennes rutiner.

"Eyestudio mono" i "Violet 200", Maybelline

– Tack vare Val Garland (känd makeupartist) använder jag nu lila ögonskugga eftersom det får fram det gröna i mina ögon.

"Pure moroccan argan oil", Truly Moroccan

– Eftersom det är så kallt i Sverige på vintern så lärde jag mig tidigt att använda ansiktskräm. Men efter att ha rest till Afrika så upptäckte jag arganolja och blandar nu den med min fuktkräm för en boost.

"Pocket bristle brush", Mason Pearson

– Jag använder ganska mycket peruker i jobbet och visst, det är kul men i slutändan är jag ändå nöjd med mitt egna hår. Jag är ganska enkel i min hårvård och använder egentligen bara schampo och min borste från Mason Pearson.

Kate Moss

Kate Moss behöver inte närmare presentation, hon är legendarisk som modell och personifierar den chica rockstilen. För brittiska Glamour berättar hon om skönhetsprodukterna hon inte kan leva utan.

"Soft kohl" i "Jet black", Rimmel London

– Jag kan inte leva utan svart eyeliner, det är ett absolut måste i min sminkväska.

"Creme de corps body lotion", Kiehl's

– Jag gillar rikt krämiga kroppsprodukter och Creme de corps är en riktigt bra sådan.

"Blue orchid face treatment oil", Clarins

– Jag har riktigt torr hy och använder alltid en olja när kylan slår till på vintern.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode