Stjärnorna avslöjar: Så håller vi oss unga

Vissa föredrar att vara helt osminkade, medan andra tar till extrema metoder för att behålla sitt tjusiga utseende.

Vi har tittat närmare på kändisarnas skönhetsknep och hittat snigelslem, moderkakor och ångrad botox.

Jennifer Lopez

... använder moderkaka i ansiktet.

Enligt brittiska Now Magazine spenderar den skönsjungande 44-åringen närmare 7 000 kronor i veckan på ansiktsbehandlingar som innehåller moderkaka. Moderkakan, som bildas inuti livmodern under graviditeten, överför bland annat syre och näring från modern till fostret och transporterar bort koldioxid och slagg­produkter som bildas. Vissa tror att moderkakan har magiska egenskaper även utanför kvinnokroppen, och Jennifer Lopez är tydligen en av dem. Att hon är snygg kan ju ingen säga emot, men om det beror på moderkakan eller stjärnans egna gener är kanske inte lika lätt att veta?

SKÖNHETSFAVORIT:

Ansiktsmasken ”Placenta collagen mask” från Plazan.

Amanda Seyfried

... vill helst vara osminkad.

Hon charmade oss alla 2008 i rollen som söta Sophie i filmen ”Mamma Mia”. Den enkla, osminkade tjejen som hon spelade var då inte helt olik henne själv. Innan hon blev ansiktet utåt för sminkmärket Clé de Peau Beauté ägde Amanda Seyfried, 28, bara en enda ögonskugga och var inte ett dugg intresserad av skönhetsprodukter. Numera kan hon sträcka sig till att ta en brustablett med C-vitamin för håret och hyn varje dag, men hon föredrar fortfarande att vara helt osminkad till vardags, eller på sin höjd bära lite mascara, förklarade hon nyligen för tidningen In Style.

SKÖNHETSFAVORIT:

Mascaran ”Great lash mascara” från Maybelline.

Blake Lively

... är snyggast när hon är sann mot sig själv.

– Det är något sexigt med att inte försöka för mycket, sa skåde­spelerskan Blake Lively, 26, i en intervju med Vecko­revyn förra året.

   Det är en kommentar som få kommer undan med, men Blake Lively är faktiskt en av dem. När man studerar den supereleganta stjärnans skönhets­knep närmare verkar det faktiskt som om hon lever precis som hon lär. Hon säger att hon varken tränar eller tänker på vad hon äter och i de flesta intervjuer svarar hon nästan undvikande på frågor om både sin egen och andras skönhet. Hennes inställning tycks vara att alla stilar och skönhetsknep är okej, så länge man själv gillar dem.

– Det kan aldrig bli fel, så länge du är sann mot dig själv, förklarade hon förra året i en intervju med Harper’s Bazaar.

SKÖNHETSFAVORIT:

Mascaran ”Inimitable” från Chanel.

Katie Holmes

... har snigelslem i ansiktet.

I början av förra året rapporterade sajten Contact music i en artikel att Katie Holmes bästa skönhetsknep var sniglar (!). Slemmet, som kommer från helt vanliga trädgårdssniglar, finns i flera skönhetsprodukter från bland annat Sydamerika och Korea och påstås hålla Katie Holmes strålande snygg.

– En kompis rekommenderade att hon skulle använda snigelgel och hon är väldigt nöjd med hur slät hennes hy ser ut, förklarade en av Katie Holmes väninnor för en reporter på Daily Mail i början av året.

SKÖNHETSFAVORIT:

Serum med snigelslem, ”Active gel serum” från Baba de Caracol.

Gwyneth Paltrow

... har testat ormgift och en vakuummetod.

Gwyneth Paltrow går regelbundet på koppning. Det är en kinesisk behandling som går ut på att man med hjälp av varma glaskupor på huden skapar ett undertryck som i sig orsakar en liten blödning under huden. Det finns inga vetenskapliga bevis för att metoden fungerar, men förespråkarna menar att den rensar kroppen. Enligt Time Magazine använder 41-åringen sig också av en hudkräm med ormgift i som hon får under behandlingar på heta Sonya Dakar Spa i Beverly Hills. Ormgiftet sägs ha en föryngrande och lyftande effekt på ansiktet och kostar cirka 2 000 kronor per gram. Prisvärt, tycks Gwyneth Paltrow tycka, eftersom hon har slagit till på flera sådana behandlingar de senaste åren. Utöver det gillar Gwyneth Paltrow enkla knep och hudvårdsprodukter från apotek.

SKÖNHETSFAVORIT: 

Läppbalsam ”Lip balm #1” från Kiehl’s.

Barbara Palvin

... dricker mjölk på kvällen.

Barbara Palvin, 20, är en av L’Oréals yngsta modeller, och har under sin karriär också hunnit med att visa kläder för bland andra Victoria’s Secret. Hon tror att skönhet kommer inifrån och äter därför hälsosamt och försöker att undvika stress. För att komma ner i varv tränar hon pilates, med hjälp av Youtube hittar hon nya övningar som hon helst av allt gör på egen hand hemma på vardagsrumsgolvet. Enligt skönhetsbloggen Beautyholicsanonymous.com unnar sig Barbara Palvin minst en helkroppsmassage i veckan och somnar aldrig utan ett glas mjölk i magen. Rådet om mjölk kommer från hennes farmor. Modellen själv tycker att mjölken inte bara hjälper henne att komma till ro, utan att det också håller hennes ansikte spänstigt.

SKÖNHETSFAVORIT:

Läppbalsam av alla sorter, är smått beroende. ”Rouge caresse” från L’Oreal Paris.

Nicole Kidman

... ångrar botoxen.

Den naturligt vackra australiensiska skådespelerskan stod inte ut med att låta naturen ha sin gång. Strax efter millennieskiftet började hon göra skönhetsingrepp, till en början små sådana. Men när hon för några år sedan visade upp ett ansikte som var skrämmande olikt det hon en gång hade haft, nästan helt utan mimik och med svullna läppar, var det många som höjde på ögonbrynen. Så hände något. I början av året berättade Nicole Kidman, 46, om det i en intervju med italienska La Republica:

– Jag har provat botox, tyvärr. Men jag lyckades sluta med det och nu kan jag äntligen röra mitt ansikte igen, sa hon.

Framöver är det hälsosam kost och en strikt uppstyrd träningsrutin som ska hålla henne fräsch både på ut- och insidan.

SKÖNHETSFAVORIT:

Hudkrämen ”Aquaphor healing ointment” från Eucerin, en amerikansk apoteksklassiker till budgetpris.

Christina Aguilera

... gillar fotmassage och lösögonfransar.

Den 33-åriga sångerskan, som förra året lanserade sin egen doft ”Unforgettable”, berättade i flera intervjuer i och med lanseringen att hon gillar att spreja både nacken och håret med parfym för att känna sig extra kvinnlig och fin. Eftersom hon använder mycket smink är hon också noga med att återfukta huden, helst med sin favoritkräm från Crème de la Mer. En rejäl fotmassage är även det en viktig del av stjärnans skönhetsrutin, i synnerhet när hon har dansat mycket på scenen. Lösögonfransar använder hon så ofta hon kan – ju mer dramatisk look desto bättre, resonerar hon. Inte helt förvånande då att hon sällan heller går hemifrån utan ett illrött läppstift i handväskan.

SKÖNHETSFAVORIT:

Ansiktskräm ”La mer” från Crème de la Mer.

Christie Brinkley

... gillar brun-utan-sol och har en privat hudterapeut.

Hon är 60 år, men ser ut som 30. Den föredetta supermodellen Christie Brinkley prydde omslaget på tidningen Sports Illustrateds baddräktsbilaga tre år i rad under tidigt 1980-tal och har sett helt fantastisk ut sedan dess. I flera intervjuer, bland annat med Harper’s Bazaar, har stjärnan berättat att hon alltid bär minst solskyddsfaktor 20 i ansiktet. Hon älskar peeling- och brun utan sol-produkter eftersom de ger ett snabbt och synligt resultat. Hon dansar gärna, gillar yoga och äter aldrig kött. Dessutom har hon en privat hudterapeut – dermatologen Patricia Wexler har skött om Christie Brinkleys hud de senaste nitton åren.

SKÖNHETSFAVORIT: 

Ögonkrämen ”Fastscription instant de-puff eye gel” från Patricia Wexler M.D.

Britney Spears

... tar hjälp av plastikkirurgi och solpuder.

En ny mörk hårfärg och en ganska nedtonad, solkysst makeup tycks vara en del av Britney Spears nya stil. För några år sedan avslöjade 32-åringen i en intervju i tidningen In Style att plastikkirurgen Raj Kanodia har varit till viss hjälp under de senaste åren, för att på kirurgisk väg bibehålla popstjärnans ungdomliga utstrålning.

   – Han gör roliga saker för mig ibland, förklarade hon förra året i en intervju med brittiska Daily Mail.

SKÖNHETSFAVORIT:

Ögonskuggor från Inglot.

AV: Mia Sahl, FOTO: AP

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN