Nigella Lawson skulle ”förgöras” av ex-maken

NÖJE

Nya uppgifter: Charles Saatchi ska ha hotat tv-kocken efter strypattacken

1 av 3 | Foto: Nigella Lawson har beskrivits som missbrukare av exmaken Charles Saatchi. Nu menar tv-kocken att anklagelserna är en del av Saatchis hot att ”förgöra henne”.

“Jag ska förgöra dig”.

Orden är riktade till Nigella Lawson och kommer från hennes före detta make Charles Saatchi, enligt tv-kocken själv.

Nigella Lawson, 53, anklagar sin före detta make Charles Saatchi, 70, för att ha hotat att “förgöra” henne. Detta under den rättegång som just nu pågår där det forna makarnas två assistenter står åtalade för bedrägeri.

De två assistenterna, som är systrar, ska ha utnyttjat familjens förtroende och använt kreditkort för eget bruk och kommit över runt 700 000 kronor.

Nigella Lawson säger att hon motvilligt ställer upp som vittne i rättegången. Enligt The Guardian berättade hon i rättssalen hur hennes ex-make reagerade på hennes motvillighet.

– Han sa till mig att om jag inte återkom och rentvådde hans namn så skulle han förgöra mig.

”Vill förstöra mitt rykte”

Hon fortsatte sedan att beskriva en smutskastningskampanj riktad mot henne. Efter att Saatchi tagit strypgrepp på sin dåvarnade fru på en restaurang i London i somras hamnade ett mail på villovägar. Där kallar Saatchi Nigella för “Higella” och antyder att hon missbrukar kokain.

– Efter den hemska incidenten på restaurangen så började drogryktena cirkulera. Allt för att rädda Mr Saatchis rykte och förstöra mitt, säger hon.

Rättegången fortsätter och Charles Saatchi menar att han fortfarande bryr sig mycket om sin före detta fru.

– Mitt hjärta krossades när jag förlorade henne, sa han enligt The Guardian.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!