Zara Larsson: "Jag är ingen balladtjej egentligen"

Av: Frida Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Säg hejdå till "Uncover–Zara".

Och hej till den riktiga Zara Larsson.

– Jag är beredd på att det här inte når alla generationer, säger hon.

Zara Larsson släpper singeln ”Bad boys”. Lyssna på nya singeln ”Bad boys” och kolla in videon på Nöjesbladet.se
Zara Larsson släpper singeln ”Bad boys”. Lyssna på nya singeln ”Bad boys” och kolla in videon på Nöjesbladet.se

"Uncover" blev superhiten som gav Zara Larsson, 15, ett nationellt genombrott. Sedan dess har den unga popdrottningen trollbundit Sverige på tv-galor och Sverigeturnéer, med långa klänningar och lockigt hår.

Fram tills nu.

I dag släpper Zara Larsson nya singeln "Bad boys". En helt annan låt – och en helt annan Zara.

– Det här är en sida som jag inte har visat upp än, men som är en väldigt stor del av mig. Det här är tonen som vi har satt på min nästa platta, säger hon.

"Lite sassy"

Varför har du plockat fram den här sidan nu?

– För att det är sån här jag är. Jag är inte... förstå mig rätt, jag älskar "Uncover", men om jag fick välja en låt att sjunga för resten av mitt liv så hade det inte varit en ballad. Jag är ingen lugn "balladtjej" egentligen. Det bara blev så för att "Uncover" blev en jättstor hit, säger hon.

– Det här känns mer som mig. Hur jag är som person.

I musikvideon till nya singeln, som är en upptempolåt, dansar Zara Larsson ensam i en lagerlokal med blinkande ljus.

– Jag får vara lite "sassy". Jag hoppas och tror att folk kommer att bli förvånade och tänka "oj, är det där Zara?". I officiella sammanhang så har jag ofta haft klänning, stativ och lockigt hår. Så det ska bli kul att visa upp det här.

"Kan inte var överallt"

Sedan det stora genombrottet, och USA-turnén för några veckor sedan, har Zara blivit säkrare på vad hon vill. Och även om pressen att leva upp till "Uncover" finns där, så är det här ett steg närmare precis det.

– Men jag är beredd på att det här inte når alla generationer. "Uncover" gick hem till både 5-åringar och pensionärer, det här är en helt annan låt. Men jag älskar den.

På torsdag åker Zara till Los Angeles för att spela in låtar tillsammans med amerikanska låtskrivare under en månad. Och fram till skivsläppet, som förhoppningsvis blir kring januari, kommer det att vara lite tystare kring Sveriges nya popexport.

– Men det känns bra, man kan inte vara överallt hela tiden, då tappar man lite trovärdighet. Så jag ser ingen förlust i det, om jag i stället hinner fokusera på något som kommer att bli jättebra, då har jag inga problem med det, säger hon.

Publicerad: