Backstreet boys-stjärnan om sitt missbruk: Jag har tagit ett återfall

AJ McClean: ”En sjukdom”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:

NÖJE

AJ McLean, från Backstreet boys, har kämpat mot sitt alkoholmissbruk i flera år.

Nu avslöjar han att han tagit ett återfall.

– Jag skäms inte för att säga att jag under det senaste året tagit ett återfall, säger han till People.

AJ McLean, 40, har vid tre tillfällen lagts in på rehabilitering för sitt alkoholmissbruk, första gången var 2001 och senast 2011.

I en öppenhjärtig intervju med People berättar pojkbandsstjärnan om sitt missbruk, som han kämpar med dagligen.

– Du vet, det som är intressant med nykterhet och ha familj och barn är att du fortfarande måste sätta dig själv först, och det har varit en kamp för mig, säger han till People.

– Jag skäms inte för att säga att jag under det senaste året tagit ett återfall. Det är ingen hemlighet att det är en sjukdom och att det är en daglig kamp.

 AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson, och Brian Littrell.
Foto: Casey Curry / TT
 AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson, och Brian Littrell.

AJ McClean som har två döttrar tillsammans med sin hustru Rochelle McClean, säger att hans familj är ett stort stöd för honom. Samtidigt medger han att det är svårt när han måste tänka på att sätta sig själv först.

– Jag vill verkligen att alla ska vara nöjda. Jag tror mycket av det där kommer från att jag är en artist, att jag vill se publiken glada, och alla runtomkring en, och att man älskar uppmärksamheten, säger AJ McClean.

– Samtidigt, gör du det för mycket glömmer du bort att ta hand om dig själv, och då förlorar du dig lätt i allt. Och det har hänt mig flera gånger.

Även om det är svårt att hitta balansen är hustrun och döttrarna, 6 och 2 år gamla, det som får honom att fortsätta vilja vara nykter.

– Innan jag blev pappa förstod jag aldrig varför Brian och Kevin och alla killar ville hem så fort som möjligt efter att turnén var över. Jag var mer: ”Vi stannar kvar och har lite kul”. Men nu är jag den som sätter mig på 06-flyget hem till Los Angeles, för jag kan inte vänta på att få komma hem.

Det blev nyligen klart att Backstreet boys ger sig ut på världsturné, och nästa årkommer de till Sverige.  Den 31 maj spelar de på Scandinavium i Göteborg och den 2 juni på Globen i Stockholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN