Så mycket bättre

Måns Zelmerlöw efter missfallen: ”Klart vi fortfarande är oroliga”

Gör ”Så mycket bättre” och Sverigeturné – men håller sig nära Ciara i väntan på födseln

Av: 

Torbjörn Ek

Måns Zelmerlöw är klar för ”Så mycket bättre” i år.
Måns Zelmerlöw är klar för ”Så mycket bättre” i år.

NÖJE

Måns Zelmerlöw gör ”Så mycket bättre” – och tar med sig familjen på så många spelningar som möjligt under sommarens turné.

Efter flera missfall vill han ha hustrun Ciara nära i väntan på baby nummer 2.

– Nu har vi absolut kommit över den puckeln som vi har fastnat på tidigare, så förhoppningsvis är det dags mot slutet av sommaren, säger han.

Han har fått frågan flera gånger förut men först nu har ”Så mycket bättre” passat in i schemat för Måns Zelmerlöw, 35.

– Det fanns en liten slot i sommar. Det känns lite som att jag är den sista som gör ”Så mycket bättre”. Och det kommer vara ett jätteroligt gäng i år, en glädjefylld säsong, säger han.

När Aftonbladet når Måns Zelmerlöw sitter han i studion och jobbar på en av sina tolkningar.

– Jag har aldrig gjort tolkningar på det här sättet så det är sjukt spännande. Jag har suttit uppe på nätterna och försökt översätta texter till svenska, eller tvärtom, svenska texter till engelska. Det är ett väldigt lätt sätt att i ett första steg försöka göra låtarna till sina egna, säger han.

Måns Zelmerlöw.

Huggsexa om låtarna

Hur många tolkningar han ska göra, eller vilka artister han ska tolka, vill han inte avslöja. Men vissa låtar fick han slåss för att göra.

– Det gick fruktansvärt fort där. Det var plötsligt ett gäng låtar man slogs om, så en riktig huggsexa är det absolut. Men samtidigt är det också väldigt roligt att få upptäcka de här artisterna som man inte lyssnat så mycket på.

Vad ser du mest fram emot under inspelningen?

– Det ska bli jäkligt skönt när man är klar med alla tolkningarna så att man känner sig trygg, att jag har gjort allt jag kunnat med låtarna. För sen är det ju bara personkemin på Gotland som ska bli spännande. Programmet går ut på att dricka vin, äta gott och spela musik och det är tre intressen som jag har, så det kommer funka alldeles utmärkt.

Måns Zelmerlöw.

Ny musik – och turné

Innan ”Så mycket bättre” hinner han också släppa ny musik. Singeln ”What you’re made for” släpps den 13 maj. Han beskriver den som inspirerad av brittisk 80-talspop:

– Tänk Tears for fears, John Farnham, Duran Duran. Jag åkte till Peter Gabriels studio utanför Bath och spelade in. Jag har inte släppt nåt på hur länge som helst så nu har jag jobbat stenhårt på att få till en ny EP, säger han.

Dessutom blir det sommarturné i Sverige, med start i Lund på Lundakarnevalen i mitten av maj.

– Det har också varit på min bucketlist att få spela på karnevalen, på stora scenen i min egen stad och få öppna med min nya låt dessutom.

Gravidlyckan efter missfallen: ”Fortfarande oroliga så klart”

Familjen kommer följa med på turnén så mycket det går. Hustrun Ciara, 34, och sonen Albert, 3, och styvsonen Archie, 8, kommer tillbringa det mesta av sommaren i Sverige. Ciara väntar parets andra barn efter flera missfall, något paret berättade om i sociala medier i början av april.

– Det har varit några tuffa år på den fronten, så det är otroligt roligt att det ser ut att gå vägen. Vi är fortfarande oroliga så klart, men nu har vi absolut kommit över den puckeln som vi har fastnat på tidigare, så förhoppningsvis är det dags mot slutet av sommaren, säger han.

Går det att tänka på något annat?

– Nej, det är klart. Framför allt runt de andra missfallen vi har haft, det har legat mellan vecka 10 och 15 och de veckorna var det ju det enda vi fokuserade på. Men nu har vi börjat tro och hoppas. Det är klart att vi fortfarande tänker på det. Mycket. Men vi är inte lika oroliga som vi var då.

Hur gör ni i sommar då, om du ska hinna både turné och ”Så mycket bättre”?

– Vi är i Sverige på somrarna så vi kommer vara nära varandra. Och de kommer att följa med på så mycket spelningar som det bara går, säger han.

Pensionat Grå Gåsen på Gotland där ”Så mycket bättre” spelas in.

Klara för ”Så mycket bättre” 2022...

...enligt Aftonbladets källor:

  • Darin
  • Anne-Lie Rydé
  • Nordman
  • Anna Ternheim
  • Daniela Rathana

...bekräftade av TV4:

  • Olle Jönsson
  • Molly Hammar
  • Norlie & KKV
  • Måns Zelmerlöw

Texten uppdateras

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Robinson” 2022 – så gick det sen för alla deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre

Måns Zelmerlöw

Ciara Zelmerlöw (fd Janson)

Missfall

Gotland

TV4