Joakim Lundell

Jocke och Jonna upptaxeras med 400 000 kronor

Kretaresa och skidkläder inte giltiga avdrag enligt Skatteverket

Av: 

Torbjörn Ek

Skor, pyjamasar, morgonrockar och skidkläder till ett värde av närmare 75 000 kronor är bara några av föremålen paret velat göra avdrag för.
Skor, pyjamasar, morgonrockar och skidkläder till ett värde av närmare 75 000 kronor är bara några av föremålen paret velat göra avdrag för.

NÖJE

Skatteverket ger Jocke och Jonna underkänt.

Charterresan till Kreta, färder i lyxbilar och morgonrockar är inte giltiga avdrag enligt ett färskt beslut.

”Den produkt som bolaget säljer är dokumentationen av företrädarnas eget liv och leverne”, försvarar sig duon.

Kretaresa tillsammans med familj och vänner räknas som semester och och inte arbete. Det är Skatteverkets bedömning som ger paret Joakim Lundell, 36, och Jonna Lundell, 27, underkänt och upptaxerar dem för avdrag på sammanlagt drygt 400 000 kronor för inkomståren 2019 och 2020.

Piratbåt-utflykten underkänd

Paret hade velat dra av chartertrippen till Kreta som arbetsresa, inklusive hyrbil, och utflykt på piratbåt. Jocke och Jonna har också fått avslag på bilförmåner efter privata resor med lyxbilar, något som nyhetsbyrån Siren var först att rapportera om.

Youtube-profilernas bolag Jocke & Jonna Ab som duon driver tillsammans med sin partner Danjal Kanani, 31, äger bland annat en Lamborghini, en BMW och en Mercedes och i redovisningen till Skattverket har paret hävdat att fordonen bara använts i arbetet, men enligt Skatteverkets beslut har de också kört bilarna privat.

Skatteverket skriver själva att det är en svår gräns

Kläder för 75 000 kronor

I bolaget har Jocke och Jonna också velat dra av utlägg för skor, pyjamasar, morgonrockar och skidkläder till ett värde av närmare 75 000 kronor. Beloppet ingår nu istället i summan som Joakim och Jonna Lundell upptaxeras med.

I brevväxlingar med Skatteverket har duon stått på sig och bland annat hävdat att klädinköpen varit nödvändig rekvisita:

”Den produkt som bolaget säljer är dokumentationen av företrädarnas eget liv och leverne. Gränsdragningen mellan vad som utgör den enskildes privata levnadsomkostnader och vad som utgör bolagets förvärvade rekvisita i den produktion som dokumenterar den enskildes liv, är av naturliga skäl inte enkel att göra för en utomstående betraktare”, står att läsa om Joakim Lundells och Jonna Lundells inställning.

Men Skattverket fattade sitt beslut strax före jul och paret måste nu betala skattetillägg, om de inte väljer att begära omprövning eller överklagar till förvaltningsrätten.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Joakim Lundell

Jonna Lundell

Skatteverket