Amber Heard nekas ny rättegång mot Johnny Depp

Ville ogiltigförklara domen

Publicerad 2022-07-13

Det blir ingen ny rättegång mellan Amber Heard och Johnny Depp.

Domaren har nu avslagit Amber Heards begäran om att domen mot henne ska ogiltigförklaras.

I början av juli lämnade Amber Heards, 36, advokater in en begäran om att ogiltigförklara domen i rättegången mot hennes exman Johnny Depp, 59.

Dokumenten, där advokaterna begärde att hela rättgången ska tas om eller att domaren ska ändra domen till Amber Heards fördel, lämnades in till domstolen i Virginia där rättegången avgjordes.

Nu har domaren som ledde hela rättegången, Penney Azcarate, skriftligen avslagit begäran, skriver flera medier, bland andra ABC News.

Hävdade att fel jurymedlem satt under rättegången

I sin begäran på 43 sidor hävdade advokaterna bland annat att en av jurymedlemmarna som hade valts ut inte var samma person som blev kallad till jurytjänst, men delade samma efternamn och adress, och därmed att personen som satt i juryn inte heller hade granskats korrekt.

”Den tilltalade hävdar inte att jurymedlem femtons inkludering i juryn har skadat henne på något sätt. Jurymedlemmen granskades, satt där under hela rättegången, övervägde och kom fram till en dom. Det enda beviset inför denna domstol är att denna jurymedlem och alla jurymedlemmar följt sina eder, domstolens instruktioner och order. Denna domstol står fast vid den kompetenta juryns beslut”, skriver Penney Azcarate i sitt beslut om avslag.

Johnny Depp och Amber Heard.

Fälldes för förtal i juni

I juni fälldes Amber Heard för förtal, efter att i en opinionsartikel i Washington Post ha hävdat att hon levt i en relation där hon blivit misshandlad. I artikeln namngav hon aldrig Johnny Depp. Totalt dömdes hon att betala 15 miljoner dollar i skadestånd, men summan begränsades till 10,3 miljoner på grund av ett skadeståndstak i delstaten Virginia.

Johnny Depp å sin sida fälldes också för förtal av Amber Heard på en punkt, till att betala två miljoner dollar i skadestånd till sin exfru.

Följ ämnen i artikeln