Popduo ber fansen om hjälp efter branden

TT

Publicerad 2021-08-15

Cocorosie på Music & Arts i Stockholm 2013. Arkivbild.

Popsystrarna Sierra och Bianca Casady har förlorat hela sin familjehistoria.

Nu raggar de pengar efter att föräldrahemmet brunnit ner.

”Branden tog allt”, skriver de i ett inlägg på Instagram.

Den amerikanska indiepopduon Cocorosie vädjar till fansen om ekonomisk hjälp sedan deras hem totalförstörts i en skogsbrand. Systrarna Sierra och Bianca Casady hoppas på gräsrotsfinansiering via Gofundme, skriver NME.

I ett inlägg på Instagram skriver Cocorosie: ”För några dagar sedan förlorade vi vårt föräldrahem i en skogsbrand. Branden tog allt, vår släkthistoria på ett materiellt sätt, alla vår mammas konstverk och ägodelar, alla våra familjefotografier, vår samling av musikinstrument och all inspelningsapparatur, våra scenkläder etcetera etcetera, för att inte bara tala om de grundläggande saker man har för att kunna leva sitt liv.”

Cocorosie, vars musik brukar beskrivas som folktronica, har varit populära i avantgardekretsar sedan början av 2000-talet. Bland annat användes deras musik av Staffan Valdemar Holm när han satte upp ”Hamlet” på Dramaten.

Systrarna Casady skriver i sitt inlägg att försäkringen täcker återuppbyggnaden av ”husets struktur”, men inte musikstudion, instrumenten eller några av de andra förstörda ägodelarna. Turligt nog hade syskonduons inspelningstekniker en kopia av den nya skiva som Cocorosie höll på att spela in, bara dagar före branden.

ANNONS