Peg Parnevik: ”Allt mitt hårda arbete med min ätstörning flyger ut genom fönstret”

Berättar om strandrädslan i ett Instagraminlägg

Peg Parnevik.
Peg Parnevik.

Peg Parnevik har länge lidit av ätstörningar.

Nu berättar hon om hur hon kämpar med att känna sig trygg i sig själv på stranden.

”Allt mitt hårda arbete med min ätstörning flyger ut genom fönstret”, skriver hon i ett Instagraminlägg.

Peg Parnevik, 25, har tidigare berättat om hur hon de senaste åren kämpat från att bli frisk från sin bulimi.

Nu skriver hon öppenhjärtigt, tillsammans med en bild på sin kropp, ett Instagraminlägg om hur jobbigt hon tycker det kan vara att vara på stranden, i hopp om att hjälpa andra.

”Varför är stranddagar så jobbiga?! Det verkar som den dummaste, mest priviligerade och förvirrande saken att säga men jag är livrädd för stranddagar. Allt mitt hårda arbete med min ätstörning flyger ut genom fönstret”, skriver hon.

”Maktlös”

Peg Parnevik skriver vidare:

”Jag känner mig osäker, skakig, maktlös. Som att jag är 14 igen och bara vill att folk ska tycka om mig och tycka att jag är snygg.”

Uppmanar följarna

Artisten och realityprofilen säger att hon inte vet om någon av sina närmare 250 000 följare känner likadant, men hon att hon har en uppmaning till de som känner sig träffade.

”Jag vill bara säga att du klarar det. Andas! Hoppa i vattnet. Glöm för en sekund hur du ser ut och bara njut av solen på din hud. Tro mig, jag har slösat alldeles för många dagar med att oroa mig för min kropp och andras åsikter istället för att vara i nuet och ta ett dopp. Tiden är nu, ok!!!”.

Publisert:

LÄS VIDARE