Elin Härkönen: Han är mannen i mitt liv

Tv-profilen om kärleken till Anthony Yigit – och drömmen om ”Let’s dance”

Elin Härkönen
Elin Härkönen

Hon fick en chock när expojkvännen Paolo Roberto åkte fast för sexköp – men är äntligen lycklig igen. 

Nu berättar Elin Härkönen om vägen tillbaka, ”Let’s dance”-drömmarna och kärleken till nye pojkvännen Anthony Yigit.

– Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle kunna må så här bra igen.

Det var i maj 2020 som programledaren Paolo Roberto åkte fast när han hade köpt sex av en prostituerad kvinna på en bordell på Östermalm i Stockholm.

Relationen med flickvännen Elin Härkönen, 27, höll trots allt i sig ett tag, men till slut separerade paret.

Elin Härkönen hamnade sedan i realityprogrammet ”Elitstyrkans hemligheter” på TV4 där hon sattes på hårda prov. Parallellt under inspelningarna så träffade hon kärleken i deltagaren och proffsboxaren Anthony Yigit, 29.

– Det hettade till för några månader sedan. ”Elitstyrkans hemligheter” spelades in för ungefär ett år sedan och det var första gången vi träffades. Sedan började vi hänga och blev bästa vänner väldigt snabbt. Det visade sig sedan att vi kände mer och det blev kärlek.

– Jag är lyckligt lottad, allting händer av en anledning tror jag. Det ena leder till det andra, säger Elin Härkönen till Aftonbladet.

Anthony Yigit.
Anthony Yigit.

”Jag kan liksom inte hålla tillbaka känslorna”

Träningsprofilen är lyrisk när hon talar om sin nya pojkvän.

– Vi har en vardag tillsammans och det är härligt. Vi är varandras favoritpersoner och att få dela tiden med varandra är magiskt. Jag frågar ibland mina följare på Instagram om det blir för mycket för jag kan liksom inte hålla tillbaka känslorna.

Exakt hur kär är du?

– Jag trodde inte man kunde bli så här kär. Han är mannen i mitt liv.

Vad har ni gjort i sommar?

– Vi har varit på semester tillsammans. Vi var i Turkiet och hälsade på hans mamma och sedan hälsade vi på min syster i Barcelona. När man reser tillsammans så märker man dessutom om man fungerar ihop. Under den tiden kände vi ännu mer hur rätt det är.

Så du har träffat svärmor?

– Ja, jag var lite nervös, men det gick bra. Jag blev godkänd. Hon blev också godkänd, haha! Vi klickade verkligen, hon är superhärlig.

Elin Härkönen.
Elin Härkönen.

Bröt nacken

Elin Härkönen har trots sin ringa ålder prövats hårt av livet. Hon tävlade tidigare i hästsporten voltige, men föll av sin häst och bröt nacken som 18-åring. Mot alla odds lyckades hon bli fullt frisk. 

Sedan kom chocken när pojkvännen Paolo Roberto åkte fast för sexköp.

Vi träffar Elin Härkönen på förhandsvisningen av Viaplays realityserie ”Svenska powerkvinnor” vilket ser ut som en tanke.

– Jag har varit med om saker i livet som stärker. Jag vill visa andra att även om man mår dåligt och allt ser svart ut så kan man hitta en väg tillbaka och livet kan bli fantastiskt. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle kunna må så här bra igen.

Om du ser tillbaka på det som hände med ditt ex, hur går tankarna då?

– Jag försöker lämna det bakom mig, nu vill jag bara må bra. Det är ett avslutat kapitel och jag känner att nu mår jag bättre än jag trodde att jag någonsin skulle få göra igen och det tänker jag fortsätta med.

”Har velat bli programledare ända sedan jag var liten”

Ha du några framtidsplaner?

– Jag hoppas att det blir mer inom tv och media. Jag har efter Elitstyrkan känt att jag trivs med tv. Blir det sedan ingenting framför kameran så kan det bli något bakom kameran. Det är verkligen något jag skulle vilja syssla med.

Syftar du på reality eller vill du programleda?

– Jag har velat bli programledare ända sedan jag var liten. Sedan önskar jag verkligen att jag får frågan om att vara med i ”Let’s dance”. Annars har jag börjat med Youtube och det är för att få prova på att programleda och utveckla den delen av mig själv. Jag hoppas det kan öppna några dörrar. Jag vet också att jag alltid kan gå tillbaka till jobbet som personlig tränare, men det har jag gjort så länge så nu vill jag prova mina vingar.

Publisert:

LÄS VIDARE