Tilde de Paula Eby om att dubbeljobba i coronatider

Vill verkligen sända ”Let’s dance”

Succémagasinet ”Efter fem” måndag-onsdag. Sedan ”Let's dance” torsdag-fredag.

Tilde de Paula Eby, 47, jobbar på ungefär som vanligt mitt under coronakrisen.

– Men när människor blir allvarligt sjuka, när sjukvården går på knäna och ekonomin går åt skogen, känns det inte som det mest primära i livet om vi får sända dansen eller inte, säger hon.

TV4:s lägereldsprogram ”Let's dance” har rullat på trots coronakrisen. Fast utan publik i tv-studion. Och med kändisar som tvingats till avhopp på grund av att de varit i riskzonen (Siw Malmkvist) eller blivit sjuka (Anders Jansson) eller själva hoppat av för att de behövts bättre på annan plats (läkaren Mikael Sandström). Under tre veckor visades ett alternativt ”Let's dance” eller repriser.

Tilde de Paula Eby vill verkligen sända ”Let's dance”.

– Det är underbart att bjuda på en liten tids distraktion i all coronarapportering.
Men hon har också distans till vad som är viktigt här i livet.

– Det är inget snack om saken, kan vi inte sända av säkerhetsskäl, är det ett begripligt beslut att heller inte göra det.

David (Hellenius) och jag har förberett, förberett, förberett oss och så har man varit tvungen att ändra. Det är superannorlunda att köra utan publik. Man får skapa innehållet utifrån andra förutsättningar.

– Bakom kulisserna spritas det och hålls avstånd och tjatas om att hålla avstånd. Fast dansarna är ju lite som ett äkta par, de kan förstås inte ha social distansering. Jag säger det här med ett stort mått av ödmjukhet. Det finns andra arbetsplatser där allt sådant är ännu viktigare. Det går ingen nöd på oss.

Tilde de Paula Eby jobbar just nu med ”Let’s dance” och ”Efter fem”.
Tilde de Paula Eby jobbar just nu med ”Let’s dance” och ”Efter fem”.

”Let's dance” besegrat i kampen om tittarna

De tre första dagarna i veckan jobbar Tilde med ”Efter fem”, nyhetsmagasinet som sänds klockan 17-19, som har fördubblat tittarsiffrorna från första säsongen till 350 000-400 000 och som är TV4:s första lyckade försök på den sändningstiden efter ett par tidigare floppförsök.

– Det var skitnervöst så klart när TV4 har gjort två försök tidigare som inte flög. Att det här skulle gå så här bra så snabbt, det trodde jag inte. Men det fanns aldrig på kartan att vi skulle göra ett liknande program som de tidigare försöken. Här skulle vi utöka nyhetsdygnet och det är min drivkraft, nyhetsjournalistiken. Det är ett superroligt jobb.

En sak som förändrats på fredagskvällarna är att efter att ha dominerat totalt i ett decennium, så har nu ”Let's dance” fått se sig besegrat i kampen om tittarna. Nu inne på fjärde säsongen, har SVT:S ”Bäst i test” gått förbi med några hundra tusen tittare.

– Man får vara storsint och säga grattis. Vi går inte sämre, det är de som går bättre. Jag älskar Babben Larsson, hon är skitrolig och skithärlig.

Deltagarna i årets ”Lets dance” 2020.
Deltagarna i årets ”Lets dance” 2020.
Publisert:

LÄS VIDARE