Nano Omar och Frida Blum har gift sig

Nano: ”Svårt att hålla sig från tårar”

Under dagen gifte sig artisten Nano Omar och Frida Blum i Oskarströms kyrka.

Efter vigseln bjöd de upp till folkfest och framträdanden från gäster som Dogge Doggelito.

– Det är en mäktig känsla, säger Nano.

Artisten Nano Omar, 32, och Frida Blum, 30, sa under lördagen ”ja” till varandra, efter att ha varit förlovade i tolv år och tillsammans i 16 år. Vigseln ägde rum i Oskarströms kyrka och flera av samhällsborna var på plats för att ta del av bröllopet samt folkfesten som följde efteråt.

– Det är så skönt att allt är klart. Vi har planerat folkfest och giftermål på samma gång och turnerat och tagit hand om fyra ungar, så det är skönt att det är klart. Det har varit hektiskt men jag är överlycklig, säger Nano.

Det fanns även en viss tidspress för Nano Omar som strax innan bröllopet fortfarande inte fixat sina bröllopskläder. Men det löste sig och när han väl var på plats i kyrkan infann sig lugnet.

– När jag kom till kyrkan var det svårt att hålla sig från tårar. Det var en mäktig känsla.

Letar barnvakt

Efter vigseln åkte det nygifta paret iväg för att ta bröllopsbilder. När de kom tillbaka hade en folkfest bestående av barntivoli, hoppborgar, fiskedammar, ansiktsmålning och uppträdanden från artister som Dogge Doggelito tagit fart.

– Det kändes som att vi blev mottagna av hela Oskarström. Det var skithäftigt. Jag och min sambo satt på biltaket… eller sambo, min fru! Du vet, man är van att säga sambo, men nu är det min fru.

Nano säger att de inte har planerat sin smekmånad, men att de bestämt sig att för första gången på 15 år resa utomlands tillsammans och att det förmodligen blir Ibiza.

– Nu behöver vi bara hitta barnvakt till fyra barn. Du kan väl skriva att vi söker barnvakt som kan komma till Halmstad? Dogge har slutat att jobba som kändisbarnvakt.

Dogge: ”Mycket kärlek”

Dogge Doggelito, 44, är en av alla gäster på bröllopet. Tidigare under dagen uppträdde han på scen inför Oskarströmsborna. Han säger att det var en självklarhet för honom att närvara på bröllopet och att det känns extra speciellt eftersom både han och Nano kommer från Botkyrka.

– Vi kan skryta om att de bästa sångarna kommer från Botkyrka. Carola är från Botkyrka, Dogge är från Botkyrka och Nano är från Botkyrka. Det är därför vi kommer hit och levererar. Det var fett att få vara här och sjunga för Nanos nära och kära och publiken.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN