Smail Alihodzic

Smail Alihodzic i bilolycka i centrala Stockholm

Färdades på sin motorcykel när han blev påkörd

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

Realityprofilen Smail Alihodzic blev i lördags påkörd av en bil när han färdades på sin motorcykel.

Som tur var skadades han inte allvarligt – vilket han tror beror på sin goda fysik.

– Hade det inte varit för träningen så hade jag inte klarat smällen lika bra, säger han.

Olyckan inträffade i korsningen mellan Sveavägen och Kungsgatan och enligt realityprofilen Smail Alihodzic, som i dag jobbar som personlig tränare, så var det en bil som hastigt bytte från mittfältet till hans körfält utan att titta.

Han blev då tvungen att tvärbromsa vilket resulterade i att motorcykeln började slira. Smail berättar hur han tappade kontrollen, flög av motorcykeln och att fordonet sedan landade på hans vänsterfot.

– Som tur var kom ambulans snabbt på plats och jag fick åka in till akuten. Det var inget ben som hade brutits, eller någon sena som gått av, däremot så fick jag ett köttsår på foten eftersom hojen landade på den. Det var verkligen tur i oturen, säger han till Nöjesbladet.

”Kunde dött”

Smail dokumenterade händelsen på Instagram och skrev att det kunde ha gått mycket värre. ”Jag hade verkligen tur, kunde brutit benet eller ännu värre dött”, skriver han.

Att han inte skadades allvarligare tror han beror på sin goda fysik och att han ständigt tränar. Han tog emot smällen med vänster hand, eftersom han är vänsterhänt, och efteråt svullnade handen upp.

– Men inget ben hade brutits. Jag kunde röra alla fingrar och så, hade det inte varit för träningen så hade jag inte klarat smällen lika bra. Även om det inte var någon jättehög fart så var den ändå tillräckligt hög fart för att ett ben skulle kunna brytas.

Många bilister kör oansvarigt

Smail Alihodzic skaffade mc-kort förra sommaren och blev ägare till sin första motorcykel i maj. Sedan inköpet har han varit ute nästan varje dag med sin motorcykel och har märkt att det är många ouppmärksamma bilister i trafiken.

– Varje dag så är det nästintill en bilist som svänger lite galet, kör nonchalant eller är ouppmärksam. De utsätter oss mc-förare, eftersom vi inte är skyddade på samma sätt, för fara.

Efter olyckan dök polis och ambulans upp på plats. Smail Alihodzic tog beslutet att inte göra någon anmälan.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Smail Alihodzic

LÄS VIDARE

Så drabbades kändisarna av corona

ÄMNEN I ARTIKELN

Smail Alihodzic

Trafikolyckor