Musik

David Berman död – dagar före turnén

Indiebandet Silver Jews frontman blev 52 år

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Silver Jews frontman David Berman är död – bara några dagar före sin turné.

”En stor vän och en av de mest inspirerande individerna vi någonsin har känt är borta”, skriver hans eget skivbolag Drag City på Twitter.

Dödsorsaken är ännu inte offentlig, och enligt Variety hade David Berman kämpat mot ett drogmissbruk under många år. Han hade tidigare överlevt ett flertal överdoser och minst ett självmordsförsök.

Men nu finns David Berman inte längre. Det meddelades under natten till torsdagen av hans eget skivbolag Drag City på Twitter:

”Vi skulle inte kunna beklaga djupare att vi behöver berätta detta. David Berman gick bort tidigare idag. En stor vän och en av de mest inspirerande individerna vi någonsin har känt är borta. Vila lätt, David”.

1989 bildade David Berman indiebandet Silver Jews i New York och de spelade ihop i omgångar fram till 2009 och släppte totalt sex studioalbum. David Berman som också var tecknare och skrev poesi kom senast i maj ut med en ny singel som följdes upp med ett album i mitten av juli. På lördag skulle Berman ha haft turnépremiär för sitt nya projekt Purple Mountains i New York. Bandet hade turnéstopp inplacerade över hela USA.

David Berman blev 52 år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Youtube-profilen hittades död

ÄMNEN I ARTIKELN

Musik

Missbruk