Carola: Jag ställer inte upp om det är dött lopp

Därför nobbar stjärnan Melodifestivalen

Det blir ingen Melodifestival för Carola Häggkvist nästa år.

– Vi som har ställt upp och börjar bli lite seniora har åkt ut med badvattnet och jag ställer inte upp om det är dött lopp, säger hon.

Tyvärr alla Carola-fans, det blir inget nytt Melodifestival-bidrag med stjärnan nästa år.

I fredags skrev Nöjesbladet att Carola Häggkvist, 53, skulle tävla igen, men hon gick snabbt ut på sin Instagram och tillbakavisade uppgifterna. När Nöjesbladet under måndagskvällen träffar henne under inspelningen av kommande TV3-serien ”Carolas advent” stänger hon ändå inte dörren helt för att i framtiden ställa upp i tävlingen igen, även om det enligt artisten behövs att flera pusselbitar passar.

– Det är några bitar som gör att jag tänker efter flera gånger, vilket jag skrev om på min Instagram. Men det handlar om tillfälle och låt, säger hon.

Carola Häggkvist vann Melodifestivalen 2006 med ”Evighet”. Hon dementerar nu att hon ska vara med igen nästa år.
Carola Häggkvist vann Melodifestivalen 2006 med ”Evighet”. Hon dementerar nu att hon ska vara med igen nästa år.

Två kompositörer ska ha erbjudit Carola låtar. Nu har hon tackat nej till båda, det senaste för bara några veckor sedan trots Christer Björkmans övertalningsförsök.

– Jag tackade nej till två jättestarka kompositörer och har gjort så under många år men jag är glad att folk tycker det verkar så spännande om man skulle vara med, men det stämde inte det här året.

”Åkt ut med badvattnet”

Enligt artisten är det framförallt låten som är viktig om hon skulle ställa upp i Melodifestivalen igen.

– Vi som har ställt upp och börjar bli lite seniora har åkt ut med badvattnet och jag ställer inte upp om det är dött lopp, även om det är en bra låt. Men som sagt, det är många parametrar, framförallt är det låten och jag känner att det här är så viktigt, men då är frågan om jag behöver tävla, jag kanske kan vara med ändå, säger Carola.

Publisert:

LÄS VIDARE