Lollapalooza ställs in

Flyttas till nästa år

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Billie Eilish uppträder på Lollapalooza 2019.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Billie Eilish uppträder på Lollapalooza 2019.

Årets Lollapalooza ställs in på grund av coronaviruset.

Festivalen skulle arrangerats mellan 26–28 juni på Gärdet i Stockholm men tvingas nu flytta till nästa sommar.

”Med anledning av den rådande situationen är beslutet att ställa in årets festival oundvikligt”, skriver ledningen i ett pressmeddelande.

Zara Larsson, Post Malone och Kendrick Lamar vara bara några av de stora namnen till årets Lollapalooza i Stockholm. Men nu meddelar Live Nation att den ställs in på grund av coronaviruset.

”Vi är djupt besvikna över att ge er denna nyhet, men hälsa och säkerhet för våra fans, artister, personal och samhälle kommer alltid att vara vår högsta prioritet. Med anledning av den rådande situationen är beslutet att ställa in årets festival oundvikligt. Första upplagan av Lollapalooza Stockholm var magisk och vi är förtvivlade över att inte kunna upprepa denna magi tillsammans med er i sommar. Men vi kommer tillbaka”, skriver festivalledningen i ett pressmeddelande.

Foto: ADAM IHSE / TT
Zara Larsson var ett av de stora namnen till Lollapalooza 2020.

”Pearl Jam kan bekräfta att de kommer att spela på Lolla Stockholm 2021”

Nytt datum för Lollapalooza är 2–4 juli 2021 och de som har köpt biljetter för årets festival kommer kunna använda dessa under nästa år. Om man önskar går det att få tillbaka pengarna också. Arrangören meddelar också att en akt redan nu är klar för 2021-års festival.

”Vi kan redan nu meddela att Pearl Jam kan bekräfta att de kommer att spela på Lolla Stockholm 2021. Vi kommer att spendera följande månader med att sätta ihop en ny fantastisk line-up för nästa års festival”, skriver de.

”Tider som saknar motstycke”

Förra årets festival hade cirka 56 000 besökare och fick bland annat se Foo Fighters, Billie Eilish, Travis Scott, Lana Del Rey med flera.

”Vi hade då aldrig kunnat föreställa oss att vi skulle hamna i en situation där vi inte skulle få ge fansen från hela världen den upplevelsen i år igen – men det här är tider som saknar motstycke. Nu måste vi blicka framåt, fokusera på att ta hand om de som behöver det mest, följa råden från våra myndigheter och börja arbeta på 2021 års festival”, säger Anna Sjölund, konsert- och festivalchef på Live Nation.

PODD Kriskommunikation i coronatider

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily tänkte vi skärskåda regeringens och myndigheternas kriskommunikation - varför ser kommunikationen ut som den gör, och hur skiljer vi oss från andra länder? Gäst i podden är Orla Vigsø, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN