TV4:s krav för att rädda ”Let’s dance”

Tony Irving: ”Vi har alla blivit tillsagda att hålla oss undan”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

TV4 gör allt för att kunna genomföra ”Let’s dance”.

Jurymedlemmen Tony Irving berättar att kanalen tar tempen på dem innan de ska in i danslokalen.

– De har haft väldigt stränga regler som jag upplevt det, säger han.

”Let’s dance” har tagit uppehåll till efter påsken. Detta beslutades efter att sjukdomsfall upptäckts i produktionen och specialavsnitt sändes i stället. Tanken är att tävlingarna ska dra igång igen den 17 april.

TV4 och produktionsbolaget Mastiff gör allt i sin makt för att programmet ska sändas som vanligt. Domaren Tony Irving, 53, berättar hur det arbetas med att minska smittningen av coronaviruset.

– Vi har alla blivit tillsagda att hålla oss undan, vi ska inte umgås med andra personer, de tar temperaturen på oss direkt innan vi går in i lokalen och det har varit mycket tvål och handsprit. Vi har separata loger, separata omklädningsrum och det är inte lika mycket folk i produktionen som vanligt samt ingen publik. De har haft väldigt stränga regler som jag upplevt det. Men det har varit väldigt bra.

”Let’s dance” har tagit uppehåll och beräknas köra igång igen 17 april.
Foto: TV4
”Let’s dance” har tagit uppehåll och beräknas köra igång igen 17 april.

”Självklart har det en påverkan”

Under pausen har han hållit sig isolerad i Norrtälje där han tar dagliga skogspromenader och leker med sina hundar.

– Jag har ingen kontakt med någon. Jag fick ett mejl för två veckor sedan där de skrev att vi ska köra igång igen efter påsk. Efter det har jag inte hört något mer, säger han.

Tony Irving tror att pausen av programmet och coronavirusets spridning kan påverka dansen.

– Självklart har det en påverkan. Men i andra sammanhang dansas det mellan 20-100 par på golvet samtidigt. I ”Let’s dance” är paren isolerade, det är ett par åt gången och samma partner hela tiden. Så det är inte som i en social dans där man byter partner och man är i en liten lokal. Jag tycker att TV4 följer rekommendationerna bra och följer man inte Folkhälsomyndighetens riktlinjer och regler så är det någonting som saknas i skallen för dig, säger han.

Foto: CAROLINA BYRMO
Tony Irving tycker TV4 följer rekommendationerna i coronatider bra.

TV4:s svar: ”Vår prioritet är att göra produktionen till en säker arbetsplats”

Kanalens förhoppning är att ”Let’s dance” ska dra igång under nästa vecka.

”Vi fortsätter att jobba utifrån de råd och regler som Folkhälsomyndigheten har satt upp. Vår prioritet är att göra produktionen till en säker arbetsplats. Just nu har Let’s dance fortfarande påsklov men vi ser fram emot att vara tillbaka nästa fredag”, skriver Lina Berggrén, presschef på TV4, i ett sms till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE