Asap Rocky

Asap Rocky lovade gratisbiljetter – tvingas backa från erbjudandet

Arrangörens vädjan för säkerheten efter utspelet

Av: 

Andreas Hansson

Adam Westin

Nora Fernstedt

NÖJE

Asap Rocky lämnade lyxhotellet gömd bakom paraplyer.

Han mötte sedan skolungdomar i Husby – och lovade gratisbiljetter till alla från förorterna.

Ett erbjudande han sedan tvingades backa i från.

Asap Rocky lovade gratis inträde för alla förortsinvånare vid ett besök på Fryshusets grundskola i Husby.

– Jag är glad att jag är här, jag är i förorten de kallar det ”no go-zoner”, vi är här och kollar till ”vårt folk” och visar att vi bryr oss. Alla från förorterna kommer in gratis på kvällens spelning, ingen av er behöver betala, sa han på sin Instagram story.

Han tvingades sedan backa från sitt uttalande, av säkerhetsskäl måste alla som ska komma in köpa biljetter för en krona, 11 kronor inklusive serviceavgift, via den officiella biljettsidan. 13-årsgräns och max två biljetter per person var begränsningen.

ASAP Rocky besökte en grundskola i Husby.

– I systemet så måste en biljett kosta minst en krona och serviceavgiften tillkommer alltid på en biljett, säger Alexander Kihlström, presskontakt vid arrangören Live Nation.

Biljetterna tog dock slut i ett nafs, något Alexander Kihlström tillbakavisar. Den som försöker skaffa biljetter möts dock av ett meddelande om att de är det.

Vädjar av säkerhetsskäl

De gamla inläggen med de tidigare löftena har i efterhand tagits bort från artistens Instagram. För att undvika kaos utanför arenan vädjar Live Nation till fans att inte dyka upp utan biljett.

”Av säkerhetsskäl måste ALLA besökare till konserten ha en giltig biljett. Dessa biljetter finns endast tillgängliga via Asap Rockys Instagram story. Det finns ett begränsat antal biljetter. [...] Lyckades man inte lägga vantarna på en av dessa biljetter – kom inte till arenan då dessa biljetter inte kommer att säljas på plats. Ordinarie biljetter gäller som vanligt”, skriver företaget i ett uttalande.

Bor på lyxhotell

Asap Rocky spelar i Globen i Stockholm i kväll. Han är tillbaka i Sverige efter att i somras ha blivit åtalad och dömd för misshandel utanför en Max-restaurang vid Hötorget i centrala Stockholm.

Då bodde Rakim Mayers, som han egentligen heter, på Grand Hotel – den här gången bor han på det fyrstjärniga exklusiva hotellet Ett hem som ligger i Lärkstaden på Östermalm och är omringat av en hög stenmur.

Vägrade svara på frågor

Tidigt under den gråmulna onsdagseftermiddagen lämnade skandalstjärnan hotellet genom huvudentrén, en stabil träport, och skyddades av paraplyer – snarare för pressen än för regnet – när han gick ut från hotellet och in i en bil. Han var flankerad av medarbetare, däribland Lili Assefa, pr-konsulten som var vid hans sida även under rättegången i somras.

Stjärnan ville inte svara på hur det känns att vara tillbaka i Sverige, när Aftonbladets reporter ställde frågan.

Trängsel vid skolan

Han har tidigare sagt att han vid sitt återbesök i Sverige skulle åka till ”’no go-zonerna’ där invandrare bor och dit polisen inte åker”. Efter att ha lämnat hotellet åkte han till Fryshuset grundskola i Husby, ungefär 20 minuter med bil norr om Stockholm, ett av de områden i huvudstaden som i debatter pekats ut som ett problemområde.

Stjärnan orsakade genast uppståndelse vid sin ankomst, elever trängdes i fönstren när personalen tog emot stjärnan och kom springandes för att välkomna honom.

De samlades sedan runt honom när stjärnan spelade in ett videoklipp till sin Instagram story. Han pratade även med unga musikproducenter på plats.

– Vi är i Sverige just nu och ska kolla in folket här, shout out till alla här, sa han till ungdomarnas jubel.

PODD ASAP Rocky – Återkomsten

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Nöjesbladets Torbjörn Ek om ASAP Rockys nya Sverigebesök.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Asap Rocky

LÄS VIDARE

UNIK KARTLÄGGNING: Abbas alla miljarder

ÄMNEN I ARTIKELN

Asap Rocky

Stockholm

Östermalm

Husby