Kors i taket – det fanns saker Pernilla Wahlgren inte hade avslöjat tidigare

Spontana tanken inför finalen av årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”:
Det finns väl inget som Pernilla Wahlgren inte har berättat om sitt liv och sin karriär.
Det fanns det…

Årets säsong av SVT:s succéprogram, har gått i samma stil som de senaste årens. Inga bråk, utan lydigt har deltagarna dragit historierna om sina liv och karriärer och de andra har nyfiket lyssnat, med en och annan inskjuten fråga.

Fortfarande många tittare, mellan 1 249 000-1 555 000. Fast det har varit färre tårar än tidigare, innan Pernilla Wahlgrens program var det hittills bara Måns Möllers program som var känslosamt på det sättet. Och så hade vi nu en sista stjärna på slottet, som vi alla vet absolut allting om. Väl..?

Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren.

”Vad finns att tillägga?”

Åtminstone har det känts så. Hon har genom åren aldrig varit knusslig med att ställa upp på hemma-hos-reportage. Hon har de senaste åren dessutom bjudit hem hos via Kanal 5:s realityserie ”Wahlgrens värld”. Och som om inte det räckte har hon i underhållande succéshowen ”Kort, glad och tacksam”, över 140 000 besökare, visat upp sitt liv genom en självironisk skrattspegel. Liknande uppföljaren ”Pernilla Wahlgren har hybris” hade premiär i torsdags.
Vad finns att tillägga?

Rasistiskt mordhot

Jo, två saker hon har valt att aldrig tidigare prata om för att de var för jobbiga.
Det första var ett rasistiskt mordhot skickat till Ulf Elfving, som då ledde det väldigt populära radioprogrammet ”Efter tre”.
”Du har knullat svartskallar nog, sjunger du så skjuter vi dig i Mellon”, löd budskapet, och då kan man förstå att Pernilla Wahlgrens insats i det årets Melodifestival kanske inte innebar hundraprocentig koncentration på låten, hur proffsig hon än är.

”Landade tyvärr inte alls bra”

Det andra var den anmälan om hot hon gjorde mot exmaken Emilio Ingrosso, med efterföljande rättegång, där han fälldes.
”Det landade tyvärr inte alls bra, barnen tyckte jag var boven som anmälde pappa”, sa hon i programmet. Hon säger att det påverkade relationen till barnen. Det var nog en underdrift.

Minns att jag gjorde en kort telefonintervju med äldste sonen Oliver på den tiden, apropå hans skådespelardebut i ungdomsfilmen ”Ciao bella”. Han var väldigt tydlig med att påpeka att han hette Ingrosso i efternamn.
Men det var då, nu är nu och alla verkar vara sams igen.
Återstår att se om det finns något mer nytt att berätta när Pernilla Wahlgren möter Anna Hedenmo. För det är säkert bara en tidsfråga innan hon dyker upp i SVT:s ”Min sanning”…

Publisert:

LÄS VIDARE