Babben Larsson om Terry Jones: ”Han var fantastisk”

Spelade in humorprogram tillsammans

Uppdaterad 2021-02-21 | Publicerad 2020-01-22

De träffades under en tv-inspelning i slutet av 90-talet.

Babben Larsson minns Terry Jones med värme.

– Han var inte alls skrytsam eller kaxig, snarare lågmäld, säger hon.

Komikerna Babben Larsson och Terry Jones träffades under inspelningen av ett humorprogram med Ruby Wax i BBC i slutet av 90-talet.

Hon berättar att de i programmet satt ett gäng komiker runt ett bord och åt plockmat. De diskuterade om det fanns en gemensam humor som gick i Europa. Hon minns honom som en lågmäld och väldigt sympatisk person.
– Terry höll en jättelåg profil, han var den som absolut hade varit med längst och hade mest framgångar då. Han var jättegullig verkligen, sympatisk. Vi bytte några ord i pauserna, säger Babben Larsson till Aftonbladet.

TERRY JONES, SKÅDESPELARE STORBRITANNIEN, BARBRO LARSSON, "BABBEN", STÅUPPKOMIKER SVERIGE, RUBY WAX OCH LEO BASSI, KOMIKER ITALIEN, 1997.
TERRY JONES, SKÅDESPELARE STORBRITANNIEN, BARBRO LARSSON, "BABBEN", STÅUPPKOMIKER SVERIGE, RUBY WAX OCH LEO BASSI, KOMIKER ITALIEN, 1997.

Gjorde starkt intryck

Hon brukade se honom promenera längs ständerna på Gotland.

– Sen hade ju han tillsammans med sin svenska fru ett hus på Gotland, så jag har sett honom nu och då när han har varit ute och gått längs med stranden, säger Babben Larsson.

Han gjorde ett starkt intryck på henne.

– Han var inte alls skrytsam eller kaxig. Han var snarare lågmäld, trevlig, intresserad av andra och jättesympatisk.

– Jag tänker såklart på hans fru och barn. Jag vet att han har varit sjuk så är det såklart väldigt tråkigt att han är borta.

LÄS VIDARE