Nikki Amini: Känner en viss oro

Om ”Idol”-inspelningen under coronan

Av: Rosanna Berg

Publicerad:

I kväll har ”Idol” 2020 premiär och programmet ser annorlunda ut i år.

Jurymedlemmen Niki Amini hoppas på ändrade restriktionsregler för de tävlandes skull.

– Det blir en helt annan grej om man står i en tom studio med bara kameror, säger hon.

”Idol” 2020 i TV4 har säsongspremiär i kväll. Första stoppet på auditionturnén är Stockholm och det är mycket som är annorlunda i årets säsong på grund av coronapandemin. Jurymedlemmen Nikki Amini, 35, berättar om de nya reglerna.

– Produktionen har tagit hänsyn till de restriktioner som finns. Det är klart att det blir en säsong där det kanske inte kramas så mycket mellan juryn och deltagarna. Vi har inte kunnat gå fram till dem och de har inte ens fått guldbiljetterna av oss, berättar hon.

Jurymedlemmen Nikki Amini.
Foto: TV4
Jurymedlemmen Nikki Amini.

Men trots det har juryn kommit deltagarna närmre mer än någonsin tidigare.

– Även om det är mer restriktioner kring kramarna och den fysiska närheten så upplever jag att deltagarna blir mer närvarande och delar med sig mer av sig själva. Det blir betydligt mer intimt och på riktigt, säger hon.

Digitala möjligheter

För sökande som inte kunnat närvara har det funnits digitala möjligheter att genomföra en audition framför juryn. Nikki Amini tror att programmet är extra viktigt just nu.

– Jag hoppas att det kommer att vara något som förenar det svenska folket. Det är ett program som handlar om drömmar och hopp. Jag tycker att det behövs i dessa tider mer än någonsin.

I år har det även varit rekordmånga sökande.

– Det är också det jag tycker är imponerande, att de ändå har tagit steget och sökt sig till idol även om det kanske känns väldigt dystert just nu. Vi har faktiskt haft fler sökande än tidigare säsonger, säger hon.

Oron över fredagsfinalerna

Redan i säsongspremiären bjuds det på guldkorn avslöjar hon.

– Det är framförallt ungdomar med väldigt olika bakgrunder och med helt olika färdigheter kring just själv artisteriet.

Foto: TV4
”Idol”-juryn 2020 ihop med programledaren Pär Lernström.

Om drygt en månad är det dags för kvalvecka, och efter det sätter fredagsfinalerna igång.

– Jag sitter och hoppas på att man kommer utöka antal personer som får gå på konsert och framförallt då befinna sig i en tv-studion så att vi kommer få ha en livepublik.

Hon menar att stöd från familj och vänner i publiken kan vara avgörande.

– Där kan jag känna att jag känner en viss oro för deltagarna, att det kan påverka dem negativt. Det blir en helt annan grej om man står i en tom studio med bara kameror och juryn framför sig. Ofta får de ett enormt stöd och trygghet av publiken. Det ger en annan känsla, säger hon.

Idol har premiär den 17 augusti kl. 20:00 på TV4 och TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN