Ernst Kirchsteiger om männens avundsjuka

TV4-profilen: ”Tror nog att de nånstans har lärt sig”

Han har varit kvinnornas sommarfavorit i 19 år.

Men Ernst Kirchsteiger tycker sig ha lyckats stävja den värsta svartsjukan från de manliga tv-tittarna.

– Under den här tiden som jag har hållit på så har det varit en gynnsam evolution, säger han.

Sedan 2000 har Ernst Kirchsteiger, 61, charmat tv-tittarna med sommarrenoveringar, de första åtta åren i SVT:s ”Sommartorpet” och därefter i TV4:s ”Sommar med Ernst”, som nu är inne på sin tolfte säsong. Och tittarna hör ständigt av sig.

– Det bästa jag vet är när någon farbror skriver ett brev där det står något i stil med: ”Hej Ernst, jag heter Arvid och är 75 år och bor i Årjäng och jag gjorde din bokhylla, men jag gjorde den smartare än dig”. Det är den finaste komplimang jag kan få, för det är precis vad det handlar om. Jag har inte den optimala sanningen. Att han har gjort den smartare är det bästa som kan hända, säger Ernst när Nöjesbladet träffar honom.

Vill inte sätta dit

Får du känslan att folk skriver så för att sätta dit dig?

– Nej, det tror jag inte. Mer att de vill berätta att de varit bra. De visar också, ofta med bilder, hur de har gjort.

När Ernst Kirchsteiger inledde sin tv-karriär blev han snabbt omsvärmad av kvinnor, trots att han varit tillsammans med sin fru Ulla, 61, sedan tonåren. De manliga tittarna var mer svårcharmade. Men i tittarbreven upplever TV4-profilen att han har lyckats vända många av de tidigare svartsjuka männen.

”Ger mig hårda kramar”

När vi skriver om ”Sommar med Ernst” får vi mycket reaktioner och jag anar en viss avundsjuka bland män i din ålder i hur de uttrycker sig, jämfört med kvinnorna, märker du samma?

– Kanske, men jag vill då hävda att under den här tiden som jag har hållit på så har det varit en gynnsam evolution. Jag har märkt att männen är de som idag kommer fram och ger mig hårda kramar och säger ”fy fan vad du är en skön gubbe”, säger han.

– Även när jag har föreläsningar så sitter det jättemycket män där idag, så under de här åren så tror jag nog att de nånstans har lärt sig att den här människan inte vill en människa ont, han gör det han har lust till och han berättar sina historier, jag är jätteglad för det.

”Sommar med Ernst” sänds torsdagar 20.00 i TV4.

PODD: Så utnyttjar bedragarna svenska kändisar – för att komma åt dina pengar

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om hur bedragare använder sig av svenska kändisar för att lura dig på pengar.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN