Aviciis pappa: ”Jag tror inte han planerade det här självmordet”

Klas Bergling om sorgen efter sonens tragiska död

Aviciis pappa Klas Bergling vill inte lägga skulden för sonens tragiska död på någon.

– Jag tror inte att han planerade det här självmordet, det var mer som en trafikolycka, säger han i en intervju med ”CNN Talk”.

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings tragiska död är smärtan fortfarande stor för hans föräldrar Klas Bergling och Anki Lidén. Men i en intervju med ”CNN Talk” som publiceras av tidningen Expressen är Klas Bergling tydlig med att han inte vill hålla någon särskild ansvarig för sonens död, varken musikindustrin eller fansen.

– Så många människor känner sig skyldiga. Men vi ska inte börja peka på människor, säger han i intervjun.

Avicii dog den 20 april förra året under en resa i Oman. Efter världsstjärnans död har hans föräldrar startat en stiftelse till hans minne som arbetar mot självmord och pyskisk ohälsa. I juni släpptes ett nytt album med tidigare outgivna Avicii-låtar där all vinst går till stiftelsens förebyggande arbete.

– Ett självmord orsakar enormt mycket problem för alla människor som är involverade. Det viktigaste är att upptäckta problemen tidigt, säger Klas Bergling.

”Inte långt till att vara extremt nere”

I intervjun med ”CNN Talk” säger han också att han visste om att sonen mådde dåligt, men att han den sista tiden före sin död hade verkat må bättre igen.

– Det såg bättre ut, och han var glad. Men om du är extremt glad, så är det inte långt till att vara extremt nere. Jag tror att det var det som hände. Jag tror inte att han planerade det här självmordet, det var mer som en trafikolycka. Många saker hände samtidigt, säger Klas Bergling i intervjun som publiceras av Expressen.

I augusti förra året medverkade Klas Bergling på Aftonbladets Rockbjörnen-gala för att ta emot sonens pris för årets bästa låt postumt. Då tackade han sin sons alla fans för det stöd de visat familjen:

– Det har nästan varit obegripligt och det värmer våra hjärtan i familjen i den här jobbiga perioden. Så, ett stort tack till alla, sa han då.

På årsdagen av Tim Berglings död berättade hans mamma Anki Lidén för Nöjesbladet om den tunga tiden:

”Jag ställer inte upp på intervjuer – klarar inte det. Vissa dagar är okej, andra värre än tidigare. Outhärdligt att Tim är borta för alltid. Har sjunkit in nu och det är fruktansvärt att leva med sorgen. Kan bara ta en dag i taget”, skrev hon i ett sms till Nöjesbladet.

Publisert:

LÄS VIDARE