Efter ”Leaving Neverland”: Barbra Streisand skyller på föräldrarna

Tror Michael Jackson förgrep sig på pojkarna

Reporter: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Barbra Streisand tror på Wade Robson och James Safechuck anklagelser mot Michael Jackson.

Det säger hon i en intervju med Times – och riktar även en känga till deras föräldrar.

– Jag skyller på föräldrarna som tillät dem att sova med honom, säger hon.

”Leaving Neverland” har blivit rejält omdiskuterad de senaste veckorna. I dokumentären anklagar Wade Robson och James Safechuck artisten Michael Jackson för sexuella övergrepp på dem när de var barn.

Och det har tagit hårt på Jackson-familjen där det tidigare har rapporterats om att Michael Jacksons yngste son, Blanket ”Bigi” Jackson, slutat att prata helt och hållet.

– ”Bigi” är en av de mest pratglada i skolan, men han pratar inte längre. Folk är oroliga för honom, sa Taj Jackson, bror till Michael Jackson, i programmet ”Victoria Derbyshire”.

1 av 4 | Foto: Mark Avery / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Barbra Streisand och Michael Jackson år 1986.

Barbra Streisand talar ut

Nu har skådespelerskan och sångerskan Barbra Streisand uttalat sig om dokumentären. Enligt The Mirror säger hon i en intervju med tidningen The Times att hon tror på Robsons och Safechucks anklagelser om sexuella övergrepp.

– Hans sexuella behov var hans sexuella behov, oavsett vilken barndom han haft eller hans DNA. Du kan säga att de blev ”ofredade”, men de barnen, som du själv hört, var glada över att vara där. De har båda gift sig och de har båda barn, så det dödade dem inte, säger hon.

I stället riktar hon hård kritik mot Robson och Safechucks föräldrar som lät sina barn att sova med Michael Jackson.

– Det är en kombination av känslor. Jag tycker synd om barnen, jag tycker synd om honom. Om det är någon jag ska skylla på så är det föräldrarna som lät sina barn att sova med honom.

Publicerad: