Peppiga budskap och landsbygdshits

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Jessica Gow/TT
Mariette tävlar med bidraget "Shout it out" i Melodifestivalens tredje deltävling. Arkivbild.

Drängarna gör skäl för sitt namn, Mariette är tillbaka med en typisk Mariettelåt och Albin Johnsén skapar klassisk pojkpop.

Så låter bidragen i Melodifestivalens tredje deltävling.

Det blev aldrig tredje gången gillt för Mariette i Melodifestivalen 2018 – nu är hon tillbaka i tävlingen för fjärde gången. 37-åringen från Halmstad är varm i kläderna och vet hur man gör, hennes bidrag "Shout it out" är ingen oväntad historia. Poplåt – check. En fartfylld refräng – check. Upplyftande, lite djupare budskap – check. Nu vilar makten i tittarnas händer.

"Din soldat"-artisten Albin Johnsén gör också comeback i musiktävlingen. I stället för rap blir det sårbar pojkpop i mellantempo. Som titeln "Livet börjar nu" antyder kommer även han med ett peppigt budskap till tittarna.

Interagerar med rubriker

Det bidrag som skiljer sig mest från de andra i deltävlingen är Drängarnas "Piga och dräng". Låten målar upp en bild av en logfest, så som den hade varit om man fick kliva in i en fördomsfull storstadsbos fantasibild av hur det är på landsbygden – och det sker till tonerna av dragspel och fiol. Gruppen har egentligen inte tagit ett särskilt långt kliv från sin 25 år gamla hit "Vill du bli min fru", varken musikaliskt eller textmässigt.

Amanda Aasa fick en plats i Melodifestivalen tack vare P4 Nästa och i bidraget "Late" levererar hon svensk pop i Veronica Maggio- och Hanna Järver-anda.

Anis Don Demina rappar och sjunger sin låt "Ingen e som oss" som om han har fått i sig flera energidrycker på rad: Det är fartfyllt, extra allt och viss skriksång i refrängen. Han lyckas även få med orden "Shout out till Janne Malmsjö, alltså inte dig biatch", som möjligtvis kommer att vara en del av hans nummer, där han ska interagera med grafik och rubriker på skärmar.

Tryckarpotential

Därefter är det dags för den souliga och betydligt lugnare "Crying Rivers" av Faith Kakembo, som har potential att dra igång många tryckare efter tävlingens slut.

Även Mohombi är tillbaka i tävlingen. Förra året uppträdde "Bumpy ride"-artisten med "Hello" och knep en finalplats. Den här gången har han med sig den poppiga och lite orientaliska låten "Winners".

Publicerad: