Rickard Söderberg om livsstilsförändringen: ”Handlar inte om att banta”

Uppdaterad 2020-01-13 | Publicerad 2020-01-12

Rickard Söderberg, 44, har genomgått en livsstilsförändring efter att ha drabbats av en inflammation i kroppen.

Operasångaren säger att kroppsförändringen enbart handlar om att må bättre på insidan.

– Det viktiga för mig är att det här absolut inte har någonting att göra med yta och utseende, säger han.

I ett Instagraminlägg berättar operasångaren Rickard Söderberg att han har haft en så kallad superkropp i hela sitt liv, men att han har valt att göra en livsstilsförändring för att må bättre på insidan.

– Jag har stressat mycket, jobbat mycket och ätit dåligt. Då tar kroppen stryk, den blir trött och sliten och värdena blir dåliga. I somras gick jag på en läkarundersökning för att jag kände att något inte stämde. Då visade det sig att jag hade en inflammation i kroppen som var ganska allvarlig, säger han till Aftonbladet.

”Inget att göra med våg och måttband”

Han fick då en möjlighet att göra något åt situationen, och har under hösten tillbringat mycket tid på att läsa på om hur han på bästa möjliga sätt kan ta hand om sin kropp.

– Det viktiga för mig är att det här absolut inte har någonting att göra med yta och utseende. Det handlar inte om att banta. Det har inget att göra med våg och måttband. Jag har inte ägt en våg på 30 år och kommer aldrig att köpa en. Det ska bara handla om den inre känslan. Vi alla är så jäkla fina som vi är, det här handlar bara om att insidan ska må bra.

Rickard Söderberg, 44, har genomgått en livsstilsförändring efter att ha drabbats av en inflammation i kroppen.

Han menar att vi från ögonblicket vi föds har ”superkroppar”.

– Det finns få saker som gör mig så ledsen som ”titta på den här nya superkroppen” bara för att någon har deffat.

Blivit piggare

Förutom att träna och fortsätta att äta vegetariskt, något han har gjort i 30 år, har han tagit bort en del saker som han känner att hans kropp reagerar dåligt på, som en del vete och gluten.

– Jag har istället försökt laga mat själv, både för att det blir nyttigare och för att det är något fridfullt med att, de dagar jag har tid, göra gigantiska storkok och fylla frysen. Så har jag med mig matlåda istället för snabbmat på lunchen.

Han säger att han började med förändringen den 14 juli förra året, efter att ha upprätt på kronprinsessan Victorias födelsedag och ätit en stor mängd desserter på middagen därefter.

– Jag har blivit lite starkare, piggare, gladare och kanske lite mer harmonisk, också för att jag har börjat meditera mer. Men framför allt starkare, det märker jag också på rösten och på livskraften.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln