Veckans brott

”Veckans brott” läggs ner – efter 210 avsnitt

Av: 

Moa Malmqvist

Camilla Kvartoft, programledare för ”Veckans brott”, tillsammans med Johanna Björkman, advokat, Nadim Ghazale , polis, samt Christoffer Carlsson, författare och kriminolog.
Camilla Kvartoft, programledare för ”Veckans brott”, tillsammans med Johanna Björkman, advokat, Nadim Ghazale , polis, samt Christoffer Carlsson, författare och kriminolog.

NÖJE

”Veckans brott” läggs ner – efter 11 år.

Programmet har gjorts i hela 210 avsnitt.

– Vi har haft en jättestor publik och vi har haft en otrolig kontakt med publiken, säger programledaren Camilla Kvartoft i ”Morgonstudion”.

SVT:s ”Veckans brott” läggs ner efter 11 år – och hela 210 avsnitt. Programmet startade 2010 och har under alla år letts av Camilla Kvartoft. Fram till 2108 medverkade Leif GW Persson som expert.

Det sista”Veckans brott” sänds i kväll, tisdag.

– Det är vemodigt, lite overkligt faktiskt. Men det är nog dags att hitta på något annat. Jag tror att man tänker att det behöver ges plats åt andra program. Vi har ändå hållit på i elva år, säger Camilla Kvartoft i SVT:s ”Morgonstudion” i samband med avslöjandet.

Hon säger att brott numera tas upp i fler program, både i nyheter och dokumentärer.

– Vi har haft en jättestor publik och vi har haft en otrolig kontakt med publiken. Vi har fått så många tips, teorier och idéer. Jag har fått vara med om otroligt mycket spännande saker.

För tre år sedan slutade Leif GW Persson som expert i ”Veckans brott”.

– Vad gör man när Sveriges största tv-personlighet lämnar programmet? Vi rekryterade nya experter och förnyade programmet lite grann, säger Kvartoft.

Bevakat kända brott

Programmet har bevakat uppmärksammade brott som dubbelmorden i Linköping, Palmemordet och flera terrorbrott. Serien bevakade även Sture Bergwall, vilket ledde till en historisk sammandrabbning i studion mellan Leif GW Persson och före detta justitiekanslern Göran Lambertz.

– Det är många år sedan nu. Det handlade om utredningen mot den påstådda seriemördaren Thomas Quick, där Lambertz försvarade domarna, säger Camilla Kvartoft.

I avsnittet medverkade Bergwall, som fick permission från den rättspsykiatriska kliniken Säter där han då satt.

Det sista och 210:e avsnittet av ”Veckans brott” handlar om förtal efter Metoo-anklagelser, och sänds klockan 21.30 på SVT och SVT Play.

 

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Leif GW Persson: Hade jag varit själv så hade jag dött

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans brott

SVT, Sveriges Television

Camilla Kvartoft