Slipknot-stjärnan Joey Jordison död – blev bara 46 år gammal

Familjens sorg: ”Tomma hjärtan”

 Joey Jordison spelar med Slipknot i Los Angeles 2009.
Joey Jordison spelar med Slipknot i Los Angeles 2009.

Slipknots tidigare trummis Joey Jordison är död.

Han blev 46 år gammal.

”Joeys död har lämnat oss med tomma hjärtan och en känsla av enorm sorg.” skriver familjen i ett uttalande i Rolling Stone Magazine.

Slipknot-trummisen Joey Jordison är död, uppger Rolling Stone Magazine. Familjen har bekräftat för tidningen att Jordison dog lugnt och stilla i sömnen under måndagen.

”Joeys död har lämnat oss med tomma hjärtan och en känsla av enorm sorg.” skriver de i ett uttalande i tidningen.

”De som kände Joey förstod hans kvickhet, vänliga personlighet, enorma hjärta samt hans kärlek till sin familj och musiken”.

Orsaken till dödsfallet är ännu inte känt.

Grundade Slipknot

Begravningen kommer endast att vara för de närmast sörjande. Familjen ber nu om att få bli lämnade ifred under den tuffa period de nu genomgår.

”Hans familj ber nu att vänner, fans och media förstår och respekterar vårt behov av integritet och lugn och ro i denna otroligt svåra tid”.

Joey Jordison var med och grundade Slipknot. Han spelade trummor i bandet från 1995 fram till 2013, då han påstod att han hade sparkats via mejl av de andra bandmedlemmarna. Senare berättade han dock att orsaken var att han hade diagnostiserats med den ovanliga sjukdomen transversell myelit, en allvarlig neurologisk sjukdom där ryggmärgen blir inflammerad. Men med hjälp av sjukgymnastik hittade Jordison senare tillbaka till trummorna.

Några av Slipknots största hits är bland annat ”Wait and bleed”, ”Before I forget” och ”Spit it out”.

Joey Jordison.
Joey Jordison.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN