Bahar Pars och Linus Tunström skiljer sig

Bekräftar i sms: ”Vi är bästa vänner”

Ett av Sveriges mest framgångsrika par inom teater och film går skilda vägar efter tio år som gifta.

På onsdagen ansökte regissören Linus Tunström, 51, och skådespelaren Bahar Pars, 41, om skilsmässa.

”Vi har varit separerade i två år och är idag bästa vänner”, skriver Bahar Pars i ett sms.

Bahar Pars och Linus Tunström på Guldbaggen 2016.
Bahar Pars och Linus Tunström på Guldbaggen 2016.

Linus Tunström och Bahar Pars gifte sig i juni 2010.

På onsdagen ansökte makarna om en gemensam skilsmässa i Stockholms tingsrätt.

Enligt ansökan vill makarna inte ha någon betänketid då de levt isär i mer än två år. Av deras folkbokföringsadresser framgår att de är skrivna på olika adresser på Södermalm i Stockholm. Men då paret har ett minderårigt barn är det alltid praxis med ett halv års betänketid.

Bahar Pars bekräftar beskedet i ett sms.

”Ja det stämmer, vi har lämnat in papper. Vi har varit separerade i två år och är idag bästa vänner, inget dramatiskt alls”, skriver hon.

Bahar Pars.
Bahar Pars.

”Är bästa vänner”

Linus Tunström berättar i ett mejl till Aftonbladet att de har god kontakt.

”Skilsmässan är en formalitet som inte ändrar det faktum att vi fortsatt är bästa vänner, stöttande kollegor och en kärleksfull familj.

”Det är varken kaosfyllt eller svårt”, fortsätter han. ”Vi är en del av varandras liv, och inget särskilt förändras mot hur vi levt de senaste två åren, som vänner, kollegor och föräldrar.”

Tvingades sluta på teatern

Teater- och filmregissören Linus Tunström är son till författaren Göran Tunström och konstnären Lena Cronqvist, makarna jobbade tillsammans då han var teaterchef och vd på Uppsala Stadsteater.

Bahar Pars har tidigare berättat att hon tvingades sluta på makens teater för att slippa bli beskylld för att ha fått en roll för att hon var gift med chefen. Hon har uppträtt såväl på teaterscenen på Dramaten som på filmduken. Hon blev ett känt ansikte för den bredare publiken då hon slog igenom som den tuffa Parvaneh i publiksuccén ”En man som heter Ove”. Hon nominerades till en Guldbagge för den rollen.

Publisert:

LÄS VIDARE