Samir Badran

Samir Badran efter kraschen: Jag lever ett mer normalt liv

Artisten fick nog av jakten i sociala medier

Av: 

Rosanna Berg

NÖJE

Efter sin utbrändhet fokuserar Samir Badran fullt ut på att må bra.

Han har dragit ner på sociala medier, pluggar till mäklare och hintar om en mer lustfylld ”comeback” med Samir & Viktor.

– Jag bryr mig inte om pengar, och jag bryr mig inte om kändisskap längre. Jag vill må bra och jag känner att jag är på rätt väg nu, säger han till Aftonbladet.

Samir Badran.
Samir Badran.

Artisten Samir Badran är inne i en period av förändring. Vid sidan av rollen som sidekick i TV4:s ”Talang” pluggar han till mäklare. Han älskar sitt programledarjobb och vill fortsätta med det, men han är trött på vissa kommentarer som trillar in på sociala medier.

– Jag tror jag såg en kommentar från någon äldre dam, hon skrev: ”Vad gör han ens där i programmet”, någonting i den stilen, att jag inte platsar där, berättar han.

Han säger att de elaka kommentarerna inte bara riktas mot honom. Även Bianca Ingrosso, 26, som sitter i juryn får sig ofta en känga.

– Det är taskigt, och att skriva förnedrande kommentarer helt öppet med namn och bild på sig själv...

Samir Badran i ”Farmen VIP” 2018.

Dragit ner på sina sociala medier

Den senaste tiden är det märkbart att Samir Badran dragit ner på sina sociala medier. Hans uppdateringar blir allt mer sporadiska.

– Sociala medier-världen är alltid en kamp om den som ska vara högst uppe på toppen. Jag tröttnade. Efter att jag själv strävat så länge efter det här: ”Jag vill hamna på toppen, jag vill bli bäst”, så kände jag att jag inte fann någon glädje i att klättra mer. Jag kände att jag bara stod och trampade. Det kändes fejk.

Har du märkt någon skillnad sedan du dragit ner?

– Hundra procent. Jag känner att jag inte längre jagar. Jag vill göra grejer som jag genuint älskar och brinner för. Jag gjorde grejer som jag tyckte var jävligt kul, som musiken. Men jag kände att jag gjorde det för bekräftelse.

”Lever ett mer normalt liv”

I dag har han inte lika mycket bekräftelsebehov. Han menar att ”det inte går att fylla tomrummet med andras uppmärksamhet”, utan att det är någonting han behöver jobba på själv. Han har tidigare varit utbränd och kraschade 2018 efter år av högt tempo som artist. I dag är välmående högsta prioritet.

– Jag tar hand om hälsan mer. Jag gör grejer jag tycker är kul. Hänger med polare, såna som jag haft hela mitt liv. Chillar hemma, spelar spel, kör padel, tränar, pluggar. Lever ett mer normalt liv. Jag mår faktiskt mycket bättre av det än att hela tiden sträva efter att folk ska säga: ”Fan vad grym du är”, eller att jag ska tjäna massa pengar.

– Jag bryr mig inte om pengar, och jag bryr mig inte om kändisskap längre. Jag vill må bra och jag känner att jag är på rätt väg nu, säger han.

Samir & Viktor.

Samir & Viktor släpper ”kanske” ny musik

Hur blir det med Samir & Viktor nu när du blir mäklare?

– Jag skulle kunna göra musik med Viktor, det vill jag göra, men jag vill göra det för att det är kul. I slutet blev det bara att vi strävade efter att få så mycket streams som möjligt på Spotify. Att musiken skulle vara perfekt. Det var inte lika roligt som det var när vi började. Så länge det är kul gör jag det mer än gärna.

Så ni har alltså inte lagt ner helt?

– Vi har en låt som är riktigt jävla bra som vi kanske, kanske kommer att släppa snart. Men nu gör vi musik igen för att det är kul, och inte för att vara de mest aktuella artisterna i Sverige.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för ”Let’s dance”–paren

ÄMNEN I ARTIKELN

Samir Badran

Sociala medier

TV4

Utbrändhet

Talang (tv-program)