Bert Karlsson om tuffa tiden: ”Jag vill inte sitta i dödens väntrum”

Tipset: Så går det för Tusse i Eurovision

Bert Karlsson vädrar ofta och gärna sina åsikter och drar sig inte för att hamna på kant med folk.

Något han också gillar är att kasta kläderna.

– Jag hämtar posten naken.

Har Tusse någon chans i Eurovision eller kommer det gå åt pipan för Sverige imorgon?

– Det kommer inte gå åt pipan, men låten är inte tillräckligt stark för att kunna hävda sig. Men det är Tusse som är bra och inte låten. Men det fanns ingen som var bättre som vi borde skickat istället. Eller jo, men den hade inte funkat lika bra. Det är ju faktiskt bara en låt som har blivit stor efter Mellon och det är ju Clara Klingenströms ”Behöver inte dig idag”.

Över till något annat. I ditt program ”Berts värld” sa du nyligen att du tycker det är för jävligt att pensionärerna glöms bort?

– Så är det. Det finns inga som företräder dem och tar tag i de problem som finns. Det är för jävligt! De som har slitit och kämpat och byggt upp Sverige, de personerna bryr sig politikerna inte om.

Bert Karlsson.
Bert Karlsson.

Du är känd för att vädra dina åsikter. När rök du senast ihop med någon?

– Det gör jag hela tiden, det är ju inte alla som gillar när man säger sanningar. Däremot har jag inte haft några personliga vendettor på ett tag. Men jag fick tyst på Özz Nûjen och ett tag hade jag också Kjell Bergqvist efter mig. Jag hyrde en lägenhet i ett av Göteborgs värsta områden, men de ville inte bo där under en vecka som jag erbjöd dem. Varför flyttar de inte dit om det är så jävla bra?

Hur ser du på att åldras? Vi gjorde en intervju med Gert Fylking som dystert konstaterade att ”magen växer och pitten krymper”.

– Ja… I mitt fall står den inte ens. Jag har ju opererats för prostatacancer och det är tufft. Men jag håller med, det är för jävla tråkigt. Men jag vill inte sitta i dödens väntrum utan kommer jobba in i det sista. Det måste jag.

Tusse efter att han gått vidare till finalen
Tusse efter att han gått vidare till finalen

Vi måste tala om din kära hustru Britt-Marie. Du kallar henne visst för skatan?

– Ja, haha! Jag har sluppit fågelinfluensan eftersom jag har varit ihop med samma skata så länge. Men hon säger å andra sidan att hon har sluppit svininfluensan av samma skäl. Vilket som är värst vet jag inte.

Britt-Marie har sagt att du är helt hopplös och att hon inte förstår varför hon föll för dig?

– Det förstår faktiskt inte jag heller, det är helt otroligt. Men vi började jobba ihop direkt, och det gjorde nog mycket. Det har funkat bra. Britt-Marie står ut med mina misstag och jag står ut med hennes. Men hon har faktiskt inte så många fel. Hon är i och för sig lite tjatig, men det skiter jag i. Britt-Marie har ofta rätt när hon tjatar.

Så det är hon som är chefen hemma?

– Ja, hon styr mycket fast hon inte tror det.

Det här med att du sitter hemma och jobbar naken. Kan du utveckla det?

– Jag går också ut och hämtar posten naken, men det är 02 på natten och grannen orkar inte gå ut så tidigt. Jag gillar att vara naken, men jag sitter inte naken jämt.

Hur ser det ultimata fredagsmyset ut för herr Karlsson?

Britt-Marie gillar allt från ”Let’s Dance” till ”Masked singer”, men efter det tittar jag på dokumentärer. Det älskar jag. Vi brukar köpa olika skaldjur, jag äter gärna en halv krabba med mycket rom i.

Bert Karlsson på invigningen av sitt nya minimuseum 2018
Bert Karlsson på invigningen av sitt nya minimuseum 2018

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE