SVT-succén tvingar TV4 att flytta ”Let’s dance”

Panikdraget: byter sändningstid – TV-chefen: ”SVT har lyckats bra med sitt ’Bäst i test”

Konkurrensen från SVT är för hård.

Därför tvingas TV4 ta till det drastiska draget att efter 15 år ändra sändningstiden för sitt succéprogram.

– Vi flyttar hela ”Let's dance” till lördagar, säger TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk i det senaste avsnittet av branschprogrammet ”Growth”.

TV4:s flaggskepp ”Let’s dance” har sedan starten 2006 sänts på fredagar och under lång tid rutat in sändningstiden 20.00 som sin egen. Det är också samma tid som TV4 traditionellt sänder sina stora direktsända tävlingsprogram, som ”Idol”, ”Stjärnornas stjärna” och ”Talang”.

Petra Mede och David Lindgren blir nya programledare inför den kommande säsongen av ”Let’s Dance”.
Petra Mede och David Lindgren blir nya programledare inför den kommande säsongen av ”Let’s Dance”.

Krisdrag

Men nu har konkurrensen från SVT blivit för hård. Efter 15 säsonger tvingas TV4 ta till ett krisdrag för att försöka rädda ”Let’s dance”. Och det på grund av Babben Larssons och David Sundins succé med ”Bäst i test” i konkurrentkanalen. Det erkänner TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk i en intervju i den egna kanalens branschprogram ”Growth”.

– Vi har känt att fredagarna har vi tappat lite de senaste åren om vi ska vara ärliga, även om vi tycker att vi gjort ett fantastiskt program. Det har berott till stor del på konkurrensen om vi ska vara uppriktiga. SVT har lyckats bra med sitt ”Bäst i test”, inte minst mot barnfamiljerna, säger han i sändningen.

SVT:s Kristallen-belönade ”Bäst i test” har sedan premiären 2017 tagit över fredagstronen. Därför tar TV4 till den drastiska åtgärden.

– Så vi flyttar hela ”Let's dance” till lördagar. Vi är helt säkra på att vi därmed kommer ta tillbaka en del publik och fortsätta odla ”Let's dance” mot fantastiska säsonger framåt, säger Fredrik Arefalk i ”Growth”.

Babben Larsson och David Sundin leder ”Bäst i test” i SVT.
Babben Larsson och David Sundin leder ”Bäst i test” i SVT.

Babbens reaktion: ”Jättekul”

”Bäst i test”-programledaren Babben Larsson reagerar med förvåning när hon får höra att hennes program ruckat TV4:s tidigare succé.

– Om det är så så känns det mäktigt. Det är fantastiskt i sånt fall om vi kan rucka en sådan institution, det är ju jättekul, säger hon till Expressen.

Sändningstiden är inte den enda förändringen i den kommande säsongen av ”Let’s dance”. Sedan tidigare är det känt att programledarna David Hellenius, som programlett showen sedan start, och Tilde de Paula valt att hoppa av. Nya programledare blir istället Petra Mede och David Lindgren.

Publisert:

LÄS VIDARE