Superstjärnan fick lämna ”Masked singer”

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om fjärde avsnittet av TV4:s nya tv-show

Isvargen tvingades lämna ”Masked singer”.

Några i panelen lyckades pricka rätt i sina gissningar medan andra var betydligt längre bort från svaret.

Här är ledtrådarna, alla gissningar – och vem som faktiskt gömde sig under masken.

Det var dags för Voodoodockan, Korpen, Roboten, Isvargen och Draken att åter inta scenen i kvällens ”Masked singer”. I panelen satt som bekant Nour El-Refai, Felix Herngren, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw för att gissa vilka som gömmer sig bakom de spektakulära kostymerna.

Till slut blev de Isvargen som fick lämna tävlingen.

Varning för spoilers om du fortsätter läsa, för här är ledtrådarna, panelens gissningar – och vem som faktiskt gömde sig under Isvargens mask.

Voodoodockan.
Voodoodockan.

Voodoodockan

 • Låt: Walk The Moon – ”Shut up and dance”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Mångsidig. Svaghet: Skrämmande. Ser väldigt lång ut. Kommer ut på scen till låten ”Sound of da police”.
 • Voodoodockan säger:
  – Jag och min dräkt är som gjorda för varandra. I den här dräkten får jag bjuda på den underhållning jag gillar bäst. Fullständigt otrolig rolig galenskap. Mitt voodoo-hjärta blir helt varmt när jag tänker på att jag är med i världens knasigaste program. Jag är född det året som p-pillret blev tillåtet i Sverige och Assar dök upp bakom ladan. Jag drömde om att bli veterinär och satte upp min första show på en djurpark. Det var när jag såg ”Månbas Alpha” som jag insåg att jag borde göra raketkarriär och sikta mot stjärnorna. Jag har varit på bio både med Björn Skifts och Kurt Olsson, men det var när jag klev på färjan som jag hamnade rätt. Jag drog på skidsemester också, men där mötte jag inte kärleken. En fast förbindelse som inleddes för tio år sedan blev en långvarig historia. I dag känns det nästan som en saga. Nu tänker jag hålla käften, så ni kan börja dansa.
 • Panelens gissningar:
  Felix Herngren: Det är en person som har väldigt bra fysisk, också lite äldre. Klart det är Dolph Lundgren.
  Nour El-Refai: Jag fick en känsla av att du var från Fagersta. Pelle Almqvist i The Hives?
  Måns Zelmerlöw: Jag är rätt övertygad om att det är en idrottare. Patrik Sjöberg. En annan Sjöberg var jag inne på, Rickard Sjöberg. Men det tror jag inte, jag satsar mina kort på Patrik Sjöberg.
  Pernilla Wahlgren: Jag slänger ur mig Måns Herngren.
 • En sista ledtråd: En domarklubba.
 • Fler panelgissningar:
  Felix Herngren: Det är Persbrandt. En annan gissning jag hade var Anders S Nilsson.
 • Här kan du läsa ledtrådar om Voodoodockan i tidigare avsnitt.
Roboten.
Roboten.

Roboten

 • Låt: Axwell och Ingrosso – ”Sun is shining”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Outtröttlig. Svaghet: Impulsiv. Nämns att han ser ut att vara lik David Hellenius i kroppsbyggnad och stark. Bananer på matbord. Catwalk. Stand up. Två barn på mobilskärm.
 • Roboten säger:
  – Jag är en känslomänniska. När jag hängde löst kunde jag inte låta bli att tänka ”tycker de inte om mig?”. I kväll är det dags för revansch. En fördel med att vara robot: Man blir aldrig trött. Det kan bli både kvällspass och morgonpass. Nyckelordet är energi. Som robot är man ju lite stelare än andra. För mig har det aldrig kommit helt naturligt att sjunga och dansa. Samtidigt har musiken varit till stor hjälp. Jag fick två motsatta livsråd när jag växte upp. Gå din egen väg men stick inte ut. Svårt att leva efter den modellen. Det som jag är stoltast att jag har gjort, det är mina barn. Den här chansen jag har fått nu, den skämtar jag inte bort. Nu ska jag ta med er till en plats där solen alltid skiner. Nämligen scenen.
 • Panelens gissningar:
  Pernilla Wahlgren: Det är så mycket som stämmer in på min bror Niclas. Men jag tänker Alexander Hermansson, rackar-Alex.
  Felix Herngren: Kodjo känns som en relevant gissning. Men nu har jag plötsligt tänkt, är det Bingo Rimér? Jag tar Kodjo i alla fall. Vänta, en gissning till. Mårten Andersson.
  Nour El-Refai: Kodjo är en bra gissning, det är mycket som stämmer in på det. Men jag kommer in på ett gammalt spår jag hade. Det är mer det här med barnprogram och som imiterar och gör olika figurer, och det är Nassim al Fakir. Som ju också är vältränad och studsig och rösten tycker jag låter som honom.
  Måns Zelmerlöw: Jag gissade på Nassim sist, det är inte dumt. Men jag tror att han är lite längre, och så tänker jag på vilka som varit tongivande i Musikhjälpen och det är ju Kodjo, Timbuktu och Kalle Zackari Wahlström.
 • En sista ledtråd: En stjärnskruvmejsel.
 • Fler panelgissningar: Inga.
 • Här kan du läsa ledtrådar om Roboten i tidigare avsnitt.
Isvargen.
Isvargen.

Isvargen

 • Låt: Katy Perry – ”I kissed a girl”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Svårfångad. Svaghet: Missförstådd. Bandy, skidor, vintersport, aktiekurva, Roger Moore, Dalai lama, Donald Trump, censur.
 • Isvargen säger:
  – Att stå inför en publik är inte något jag är obekant med. Men att göra det som isvarg får mig att känna mig mäktigare än någonsin. Jag växte upp i en bandy-metropol, men för mig blev det en annan vintersport som blev min passion. Sedan gick det bara utför. Jag tävlade mot en blivande drottning, och nu bor vi faktiskt båda två riktigt furstligt. Jag är ofta på jakt. Jag är en jungfru enligt stjärntecknet. Jag arbetar hårt och är lojal. Men det kinesiska horoskopet stämmer ännu bättre, för där är jag en tiger. Ett utmärkande drag för en tiger, även förklädd till isvarg, är att den är generös. Och jag älskar att dela med mig till andra. Samtidigt håller jag hårt på mitt privatliv. För jag kommer aldrig berätta om jag till exempel har haft ihop det med en tjej. Men jag kanske kan sjunga om det.
 • Panelens gissningar:
  Måns Zelmerlöw: Ofta på jakt, då tänkte jag Magdalena Forsberg och skidskytte. Sedan fastnade jag vid bandystad, det är ju Bollnäs eller Lidköping. I Bollnäs hittar vi ju Victoria Silvstedt. Jag tror att det skulle kunna vara Victoria.
  Pernilla Wahlgren: Pojkflicka som liten, åkt mycket skidor, kommer från norr, bott i furstendöme. Välkommen till ”Masked singer”, Victoria Silvstedt.
  Nour El-Refai: Jag vet inte om det är Lisa Miskovsky längre, men jag har ingen bättre gissning.
  Felix Herngren: Jag tror Magdalena Forsberg. Victoria Silvstedt är längre än så.
 • En sista ledtråd: Skidglasögon.
 • Fler panelgissningar: Inga.
 • Här kan du läsa ledtrådar om Isvargen i tidigare avsnitt.
Draken.
Draken.

Draken

 • Låt: Newkid – ”Du måste finnas”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Eldig. Svaghet: Alarmerande. Dagbok. Bert. Radio 114–14. Återvinningssymbol. ”Drakar är inte farliga”. ”Lita aldrig på budord”.
 • Draken säger:
  – Innan jag gick upp på scen skakade min drakkropp av skräck. Tur att jag hade drakhuvud som kunde dölja min panik. Fast jag måste erkänna, jag är tävlingsmänniska. Och nu, när jag ändå är här, varför inte satsa på vinst? Ni ser mig som en drake, men jag är lika mycket skorpion. Folk gillar inte oss, tycker att vi är elaka och bestämda. Och jag säger det jag tycker och tänker. Ibland innan jag ens hinner tänka efter. Min nuvarande karriär började som kommentator, och det var allt fler som följde. Fast jag såg ut som Berts kompis. En tidningsdrake hörde av sig och gav ett socialt jobb jag verkligen likeade. Dessutom fick jag kontrakt med Bonniers. En stor dröm gick i uppfyllelse när jag fick prata politik på bästa sändningstid. Men det var tur att inte mina förslag gick igenom. Kanske har jag inte alltid varit guds bästa barn, jag har nog brutit mot ett och annat budord. Men jag har också skapat nya. Och det har gett mig många apostlar. Hör mina ord, du ska inte ha andra idoler vid sidan av draken.
 • Panelens gissningar:
  Pernilla Wahlgren: Gurkan, då var vi inne på Västerås och nu kom det fram sportig. Jag vet att den här tjejen har spelat handboll tidigare. Så min gissning är Johanna Nordström, komikern.
  Måns Zelmerlöw – Jag gick lite på rösten, att du sjunger så fruktansvärt bra. Så jag gick på Kristin Amparo.
  Nour El-Refai – Det är så otroligt vackert, och otroligt ömt så jag börjar nästan böla bara av att prata om det. Det är jättefint, jag tror att Johanna Nordström är rätt gissat.
  Felix Herngren – Man kan ju tro att det är Johanna Nordström men hon står ju på scen jätteofta. Det här är en person som är blyg, så det kan inte vara det. Däremot är Kakan blyg. Kakan Hermansson.
 • En sista ledtråd: En tatueringsnål
 • Fler panelgissningar: Inga.
 • Här kan du läsa ledtrådar om Draken i tidigare avsnitt.
Korpen.
Korpen.

Korpen

 • Låt: Eminem - ”Lose yourself”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: händig. Svaghet: flaxig. Pilot, fotbollsarena, OS, Kina, ”Kvarteret Skatan”, pall.
 • Korpen säger: Det här är den mest spektakulära showen jag någonsin medverkat i. Att få flyga in på scen, det är sådant korpar drömmer om. Just nu njuter jag av varje sekund och hoppas det dröjer länge innan det här äventyret tar slut. Korpen flyger, en vecka till. Och att flyga, det gillar jag. Min dröm har alltid varit att bli pilot, men så anländer jag också bara några dagar efter landningsplatsen. Jag återvänder ständigt till den solbelysta ön, och visst har jag fått uppleva många gyllene ögonblick där. Appropå mitt flygande, jag debuterade på vita duken i en film som börjar på en flyplats och det var verkligen en roll jag kände igen mig i. Men det är framförallt i tv som många har sett mig. Jag har rest över hela världen, och har till och med hamnat på stora arenor. Nu får vi se om jag står pall en vecka till, jag tycker inte om att förlora.
 • Panelens gissningar:
  Felix HerngrenNej det är inte Joe Labero. Jag fick en känsla av att den här ön är Island, han har tränat fotboll i Island. Det är Erik Hamrén. Men sen tänkte jag, vänta nu. Det stämmer inte riktigt. Då tänkte jag en annan gubbe som varit på Island. ”Kvarteret Skatan” var med, så han har blivit imiterad av skatan i gänget. Kan det vara Håkan Juholt?
  Nour El-Refai – Jag fastnade på det här att det är guld, det är en fågel som dras till det som blänker, guldet. Det är mycket USA-referenser. Då kommer jag in på Niklas Strömstedt.
  Måns Zelmerlöw – Jag har fastnat i fotbollsspelare. Målvakter flyger ju, antingen är det Thomas Ravelli eller Tomas Brolin. Längdmässigt så skulle jag säga Tomas Brolin är rätt.
  Pernilla Wahlgren – Jag gick på att han var känd från tv, och kan laga mat. Så jag tänkte är det någon tv-kock? Då försöker jag se på kroppsspråket, och då gick jag på Christian Hellberg.
 • En sista ledtråd: En nyckelknippa.
 • Fler panelgissningar: Inga.

Här kan du läsa ledtrådar om Korpen i tidigare avsnitt.

Isvargen får hjälp att ta av sitt huvud.
Isvargen får hjälp att ta av sitt huvud.
Under det döljer sig ingen mindre än Victoria Silvstedt.
Under det döljer sig ingen mindre än Victoria Silvstedt.

Hen gömde sig under Isvargens mask

Studiopublikens och panelens omröstning placerade Isvargen i botten och panelmedlemmarna fick chansen att lämna sina sista gissningar innan masken lyftes av. Felix Herngren gissade på Nanne Grönvall och Nour El Refai ändrade sig till Cecilia Forss. Men Måns Zelmerlöw stod fast vid sin gissning på Victoria Silvstedt, och det gjorde också Pernilla Wahlgren.

Det visade sig vara rätt spår att gå på. Under masken gömde sig nämligen supermodellen Victoria Silvstedt, 46.

– Jag är ett så stort fan av den här showen. Det är därför jag är här. En av anledningarna att jag sa ja till att vara med var att få känna sig så här bekväm med att sjunga med en mask som inte har någon pressure liksom, säger hon i programmet efter att masken plockats av.

Silvstedt med David Hellenius.
Silvstedt med David Hellenius.

Ledtrådarna förklarade:

 • Miljonhitten som Victoria har haft är ”Hello hey”, som spelats över en miljon gånger på Spotify.
 • Varför var det ingen hit när Victoria fick tävla utomlands? Jo, för hon deltog i Miss World 1993.
 • Växte upp i en bandymetropol? Japp, Bollnäs GIF har flera SM-guld.
 • Låten ”När vi gräver guld i USA” gav en ledtråd – det var i USA som Victoria började få ekonomiska framgångar.
 • Bor furstligt och är ofta på jakt – Victoria är bosatt i furstendömet Monaco och syns inte sällan ombord på lyxjakter.
 • Herrarna på bild? Hon har spelat in film med Roger Moore. Varit på dejt med Donald Trump och producerat en dokumentär om Dalai Lama.
 • Skidglasögonen – tävlade mycket i slalom när jag växte upp i Norrland. Hon tävlade till och med mot Pernilla Wiberg.

JÄTTEMISSEN: Råkade avslöja vem som åker ut – på förhand

Dramat tittarna missade: Stjärnans panik bakom masken

Superstjärnan tvingades lämna ”Masked singer” vecka 4

Fastnålat inlägg
16 april 2021 kl 21.31Moa Malmqvist
DELA

Tack för att ni var med i kväll!! Det blev som sagt Isvargen och Victoria Silvstedt som fick lämna "Masked singer".

Läs mer här!

Vi ses nästa vecka igen!!

Skriv inlägg
 • Victorialyckosaga

  Marie
 • tack Moa...see you next week

  Nina

  Detsamma!! Självfallet!

  Moa Malmqvist
 • Hennes pappa måste vara en tjuv. Tagit de finaste stjärnorna och satt i ögonen

  Yes

  *Smälter*

  Moa Malmqvist
 • Draken är Anja Pärson!!

  Sara
Publisert:

LÄS VIDARE