Linda Lindorff ryter i från mot nakenbilderna

Programledaren: ”Det är olämpligt, osexigt och det stör mig”

NÖJE

Linda Lindorff ryter i från mot alla de oönskade nakenbilder som hon får skickade till sig.

Hon vill att det ska få ett stopp.

– Jag öppnar upp min mobil och kollar meddelanden från vänner och bekanta och så dyker det upp grova porrbilder, säger hon.

1 av 2 | Foto: JONAS ENG
Linda Lindorff är trött på alla snuskbilder som skickas.

Utöver programledarrollen i ”Bonde söker fru”, spelar Linda Lindorff, 45, in dansvideos med sin danspartner Kristjan Lootus. Hon visar ofta upp nya tips och tricks på danssteg via sina sociala medier. Efter filmklippen har Lindorff fått stora mängder skamliga förslag och bilder med grovt sexuellt innehåll skickade till sig.

– Det här problemet hade jag inte innan ”Let’s dance”, så på något vis måste det ha att göra med dans och höftgungningar, och att det är lite lättklätt när man är i träningslokalen. Men jag tycker att man ska få se ut som man vill och göra vad man vill utan att få grova porrbilder och snusk skickat till sig, säger hon.

Hundratals bilder sedan januari

Sedan januari har Linda Lindorff fått ett hundratal bilder skickade till sig. Tidigare i år skrev hon ett inlägg på sin blogg och vädjade att det skulle få ett slut. Då avtog bilderna under en period, men nu har det dragit i gång igen. Under dagen publicerade hon ännu ett inlägg där hon röt ifrån.

– Jag tycker att det är rätt olustigt. Jag öppnar upp min mobil och kollar meddelanden från vänner och bekanta och så dyker det upp grova porrbilder. Jag vet inte riktigt vad poängen är, jag går inte igång på det där. Det är olämpligt, osexigt och det stör mig, säger hon.

Linda Lindorffs följare har fått rösta fram vilken dans de helst skulle vilja se henne göra, och vinsten föll då på dansen ”Batchata”. Under dagen ska hon publicera en ny video med dansen. Men hon har funderat en extra gång innan hon tog det beslutet.

Känner du att kommentarerna och bilderna hindrar dig i det du vill göra?

– Jag kan väl säga att jag känner mig lite tveksam först till att göra det här avsnittet med ”Batchata” just för att det är känt för att vara extra sexigt, men så tänkte jag att så kan man inte göra. Ska jag låta mig styras av att vissa skickar oanständigt material och porrbilder till mig? Det går ju inte, säger hon.

– Jag ligger inte och gråter för det här, jag tycker bara att det räcker nu. Jag behöver inte det till morgonkaffet, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM