Så jobbar Anja Pärson på sitt förhållande

avAgnes Aronsson

1 av 3

Anja Pärson tävlar i semifinalen i ”Let’s dance” i kväll.

Vid sin sida under den hektiska tiden i dansprogrammet har hon frun Filippa Rådin och barnen.

– Vi kör vår grej och har jävligt kul, säger Anja Pärson.

I kväll tävlar den före detta alpinstjärnan Anja Pärson, 36, i semifinalen av ”Let’s dance” tillsammans med danspartnern Calle Sterner. Under torsdagens repetitioner vid Frihamnen hade Anja Pärson familjen på plats vid sin sida, även om sonen Elvis var mer intresserad av gratisspelen än av mamma Anjas dans.

– Det är klart att de vill vara med litegrann, och oavsett om vi går till final nästa vecka så kommer de inte vara med, det är för mycket folk, så de passar på att vara här i dag, säger Anja Pärson.

När det är dags för frun Filippa Rådin och barnen att gå springer sonen Elvis fram för att säga hejdå och yngsta sonen Maximilian blir ledsen när de ska lämna mamma på repetitionen.

– Så är det alltid när man ska gå, det är väl skönt att barnen vill vara med en, säger Anja Pärson.

”Det är en berg- och dalbana”

Det är sista gången de två yngsta barnen är med. Det blir för mycket folk, och alldeles för sent för dem att vara med kvällstid under sändningen i morgon.

– Om vi går till final så blir det nog bara äldsta dottern, det är så sent på kvällen, säger Anja Pärson.

På plats under morgondagens dans, och under en eventuell final kommer även frun Filippa Rådin finnas som stöd. De har ofta och gärna visat upp sin kärlek i sociala medier. Nöjesbladet passar på att fråga om relationstips.

– Man jobbar på det. Aktivt jobba på att bekräfta varandra, se varandra och ge varandra kärlek och sen också våga uttrycka sig, ha en bra kommunikation och ha riktigt kul ihop. Stå kvar i det man tror på. Vi kör vår grej och har jävligt kul, säger hon.

Samtidigt är hon tydlig med att det är inte alltid bara är roligt att vara med varandra.

– Men så är det i alla par. Du har fått vara med, det är en berg- och dalbana mellan mig och Filippa, säger hon till sin danspartner Calle Sterner.

– En berg- och dalbana är ett gött uttryck för alla älskar att åka berg- och dalbana, det är skittråkigt om tåget hade gått rakt. Det är gött med lite nedförsbacke, det är gött med lite uppförsbacke, det händer någonting, svarar Calle Sterner.

Tipsar om skärmfritt

För Anja Pärson är det viktigt att aktivt jobba på förhållandet. Något som paret ofta gör är att lägga ifrån sig alla skärmar, och köra skärmfritt. Dessutom är variation viktigt i tillvaron.

– Vi kanske tar en tekopp och sätter oss i en annan soffgrupp som vi kanske inte suttit på i några dagar och så pratar vi om något annat, för att byta miljö. Ett socialt liv med sin partner är inte via telefonen, säger Anja Pärson.

Hon har blivit en riktig tittarfavorit och dansparet räddades förra veckan av folkets röster.

– Kvartsfinalen kändes jätteläskig för vi låg inte bra till på listan efter juryn och då fick vi verkligen folkets stöd och det är vi extremt glada för, säger Anja Pärson.

Under fredagens ”Let’s dance” tävlar Anja Pärson tillsammans med danspartnern Calle Sterner med två nummer, dels juryns val, som föll på en American smooth tillVita vidder”. Tittarna kommer också få se ett spexigare inslag som inkluderar både hjulningar och akrobatik till ”It don't mean a thing if it ain't got that swing”.

”Let’s dance” sänds på fredagar 20.00 i TV4. Kvar i tävlingen finns också Ellen Bergström och Jesper Blomqvist med sina danspartners.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kärlek

Dans