Hon ska falla handlöst 30 meter ner i havet – då får Krista panik

”Sveriges modigaste”-deltagaren: ”Blev livrädd”

Sveriges modigaste-deltagarna står inför en hisnande tävling.

De ska falla fritt genom en lucka – 30 meter ovanför havet. Och de vet inte turordningen på förhand.

– Mycket har varit läskigt, men det här var det värsta, säger Krista Gebrail, som blev paralyserad av skräck inför momentet.

Panikattackerna kommer tätt i det femte avsnittet av TV3:s underhållningsprogram ”Sveriges modigaste”.

Deltagarna ska i en nervkittlande tävling hissas upp på en plattform 30 meter ovanför havet. I plattformen finns fyra falluckor. På darriga ben ställer sig de tävlande på varsin fallucka. De vet inte i vilken turordning de kommer att falla ner i vattnet, eller exakt när det sker.

Alexander Furudahl börjar prata med sig själv. Daniel Atterhagen bankar sig i huvudet. Och Krista Gebrail blir förlamad av skräck – och vädjar till sina lagkamrater och till tv-produktionen om att få avbryta.

– Jag var otroligt rädd. Jag tänkte att jag kunde klara det, men när vi var där uppe blev jag helt paralyserad. Jag tänkte att jag ju måste falla ner och jag är ju höjdrädd. Jag kan inte dyka, så jag greps av panik. Jag var livrädd. Jag tänkte att det inte var värt det.

Krista Gebrail, som före programmet var så höjdrädd att hon inte ens klarade av att stå på en stol och hänga upp gardiner, tvingas avbryta – trots att hennes avhopp innebär tio minuters straffpålägg för laget.

– Nej, snälla, gör det inte. Det är bara vatten, säger hennes lagkamrater i programmet i ett försök att få henne att genomföra tävlingen trots allt.

– För mig var det inte värt att utsätta mig för den rädslan. Jag kunde lika gärna åka hem, säger Krista Gebrail.

Men ytterligare en stark känsla påverkar beslutet om att avbryta – en påsmygande hemlängtan.

– Jag hade inte hört från min son eller träffat honom på väldigt länge. Man saknade ju. Och när man då får sådana rädslor och sådana känslor som är så obehagliga, då blir det svårt, säger hon och fortsätter:

– Jag ångrar inte mig, Jag har tänkt ganska mycket på det. Jag hade inte gjort ens nu. Det var kombinationen höjd och vatten och falla som kändes värst. Allt var otroligt läskigt. Mycket har varit läskigt, men det här var det värsta.

Avsnitt 5 av ”Sveriges modigaste” sänds måndagen 8 maj klockan 21.00 på TV3 och Viafree.

Publisert:

LÄS VIDARE