Så stöttas Robin Bengtsson av kändisarna

Publicerad 2017-05-13

Robin Bengtsson slåss i toppskiktet i kvällens ESC-final.

Åtminstone om schlagerkändisarna själva får tippa.

– Han är en professionell snubbe i den där klassen....rullbandsklassen, säger Owe Thörnqvist.

I kväll tävlar Robin Bengtsson, 26, med ”I can’t go on” för Sverige i Eurovision Song Contest i Kiev. Han tog sig från den första semifinalen i tisdags till final, och nu spås han kamma hem en av tävlingens topplaceringar. Det tror både oddsmakarna och svenska Melodifestivalen-profiler.

– Jag tror att Robin hamnar bland de tre, fyra främsta, absolut. Jag hoppas att det kommer gå jättebra och håller alla tummar för honom, säger Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, 69, som ledde årets svenska festival.

Ska du titta?

– Jag tror det. Vi är bortbjudna till grannarna, men de är också intresserade av muik så vi tittar nog lite under kvällens gång. Jag känner ett visst ansvar för Robin hela vägen.

Stöttas av Thörnqvist

Robin Bengtsson har också stöd i den forne konkurrenten Owe Thörnqvist, 88, om tävlade mot honom i deltävlingen i Växjö.

– Jag tror han kommer få en hygglig placering, en professionell snubbe och i den klassen…i rullbandsklassen. Jag vann i en annan klass, kast med liten korv-klassen, säger han och fortsätter:

– Jag önskar honom lycka till. Jag polade lite grann med Robin nere i Växjö och likadant i Friends. Han berättade att rullbanden kostade 300 000, så jag hoppas att de inte rostar ihop där nere i Ukraina så han ramlar av. Han bjöd mig på virre i första deltävlingen, jag får bjuda honom på vodka när han kommer hem.

”Numret är kul”

Ska du titta?

– Jag kan ju numret utantill. Jag tittade lite på första semifinalen när jag råkade gå förbi tv:n. Jag är inte så helhäng på det där, det är så Mellofierat.

Schlagerveteranen Susanne Päivärinta, 53, ena halvan av Lili & Susie som tävlade i Melodifestivalen 1989 och 2009, tror också att Robin Bengtsson ligger bra till.

– Kanske bland de fem, sex första. Jag tycker låten är bra, man kanske tröttnar på efter ett tag, men numret är kul, säger hon.

ANNONS