Biffige succémannen gör stjärnan nervös

Undra på att Jimmy Fallon är nervös

NÖJE

James Corden gjorde förstås succé på amerikanska grammisgalan också.

Undra på att Jimmy Fallon är nervös.

En korpulent man som lyckas i Los Angeles har alla förutsättningar att ta över hela världen inklusive ”The tonight show”.

När Joan Rivers, salig i åminnelse, någon gång på 90-talet fick frågan om vad hon såg som det ultimata modet svarade den mest cyniska sanningsägaren på den samtida amerikanska komediscenen:

– Att bo i Los Angeles utan perfekt kropp.

Bättre än så kan den allmänna livsåskådningen i Tinseltown knappast sammanfattas.

Det är en stad som dyrkar kroppslig fulländning och för­aktar, för att inte säga hatar, motsatsen.

Att vara exempelvis överviktig i det sydkaliforniska solskenet är ett lika grovt etikettsbrott som att lägga ut en snus på tallriken under Nobel-middagen.

Men vadå, du är ju själv där ibland och du är inte precis Alexander Skarsgård i senaste Tarzan-filmen, invänder elaka läsare.

Nej, men jag gör inget officiellt heller. Jag sitter i mörkret på Dan Tana’s på Santa Monica Boulevard och dricker dry martini. Det får man även som tjockis på nåder.

Ska man ha chans att göra intryck i någon form av kontakter med underhållningsindustrin är det fan bäst att man antingen kan spänna The Rock-biffiga biceps eller har tio i midjemått.

Desto mer anmärkningsvärt är det som James Corden åstadkommit de senaste åren.

Den 38-årige britten är i sanning en stadig bit.

Likafullt har han som värd för ”The late late show”, den sena pratshowen efter Stephen Colberts ”The late show” på CBS, och allra främst som geniet bakom kioskvältar-inslaget där han sjunger karaoke med celebriteter i sin bil blivit en av Hollywoods moderna kungar.

Förra helgen höll han i den amerikanska Grammisgalan på Staples Center och gjorde braksuccé där också.

Jo, några av högdjuren han uppträdde för fruktar kalorier som vampyrer fruktar dagsljus och såg lite förskräckta ut när en svettig Corden klampade runt på scenen. Men det är något med mannens avväpnande charm, självdistans och uppenbara kärlek till den populärkultur han ägnar sig åt som får nästan hela LA att till och med överse med skvalpande valkar.

I New York påstås det att Jimmy Fallon, värd för NBC:s flaggskepp ”The tonight show”, sitter och är svartsjuk och nervös.

Det ska han vara också.

En mullig snubbe som har sådan framgång i La La Land kan utan problem ta över hela världen.

ARTIKELN HANDLAR OM