Nanne Grönvall om sin utmattning: ”Allvarliga blackouter”

1 av 2 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Nanne Grönvall.
NÖJE

Nanne Grönvall drabbades av en utmattningskollaps.

Nu berättar hon öppenhjärtigt om kaoset.

– Hjärnan har under de här nio månaderna, som en liknelse, varit som en crashad dator – man får långsamt formatera om den och sen väldigt försiktigt stoppa in nya program, skriver hon på Instagram.

Nu berättar Nanne Grönvall, 54, i ett långt inlägg på Instagram, om tiden efter utmattningskollapsen då hon rasade ihop hemma på golvet.

– Kroppen har varit oberäknelig med bl.a en total orkeslöshet, ständiga domningar i armar och ben, ångest, timslånga gråtattacker och utmattningsdepression. Det här har varit en av de värsta perioderna i mitt liv, men nu börjar det äntligen kännas bättre, skriver hon på Instagram.

”Black-outer”

I december, efter sex månaders sjukskrivning, gjorde Nanne ett försök att jobba igen. När sonen Charlie tävlade i ”Idol”-finalen var hon på plats i publiken i Globen.

– Jag drabbades återigen bl.a av allvarliga black-outer, där bara timmar eller kvällen innan, blev som svarta hål och jag var tvungen att återgå omgående till att bara vila, vila. Varken kroppen, fysiskt eller mentalt, har orkat när det har blivit för mycket aktivitet, skriver Nanne på Instagram.

Går åt rätt håll

Hon har nu varit sjukskriven i nio månader, och skriver att det äntligen går åt rätt håll.

– Nu orkar jag umgås och gå ut med kompisar och göra saker, och även kortare jobbtillfällen (inga gigs dock), men lägger in vilodagar efter aktiva dagar. Allt för att inte gå för fort fram.

– Kroppen och själen orkar mycket mer än vad den har gjort på länge, men jag skyndar långsamt. Väldigt långsamt, skriver Nanne Grönvall.

Hon avslutar texten med att tacka för allt stöd hon har fått.

Nöjesbladet har sökt Nanne Grönvall.

ARTIKELN HANDLAR OM