Viktor Frisk om Samir: ”Det blev för mycket”

Profilen berättar om duons relation: ”Samir är mer hyper än jag”

1 av 4
NÖJE

Nöjesbladet har träffat författardebutanten Viktor Frisk, för att prata om hans bok, hur det är att leva med adhd samt om bråken med Samir.

Och så visar det sig att Viktor är lite kär – mot sin vilja.

– Jag är lite irriterad på mig själv att jag är kär, säger han.

Det är en ruggig vårdag. Himlen och asfalten smälter ihop till en stor, grå massa. Men mitt i all dysterhet lyser Viktor Frisk, 22, som en sol.

– Jag är peppad på livet!, utbrister han.

Men livet har inte alltid varit peppande för Viktor Frisk. På onsdag släpper 22-åringen debutboken ”Min superkraft”. Boken, som han har skrivit tillsammans med journalisten Mia Gahne, skildrar hur Viktor har lärt sig att leva med och älska sin struliga adhd.

– Egentligen undrar jag varför jag fick för mig att skriva den. Varför gå tillbaka och gå igenom en tid som var väldigt jobbig? Min skolgång gick helt åt helvete. Det fanns ingen plats där jag hörde hemma. Men alltså, jag är ju som jag är och det är okej!, säger han och fortsätter:

– Jag vill uppnå en sak: Kan jag hjälpa en enda liten kille eller tjej att må bra, eller hjälpa lärare eller andra att förstå dem som verkar annorlunda lite bättre, då har jag gjort något bra för människor som har en diagnos. Jag hade behövt den här boken när jag var liten.

Success-artisten har blivit en ambassadör för adhd. Han föreläser runt om i landet. Tvekar skolorna och börjar räkna på siffror och budget, erbjuder han sig att komma ändå. Han satsar stort på boken. PR-planen är väl genomtänkt. Natten till boklanseringen kommer en video ut och på fredagen släpper han sin nya låt, ”Allting ordnar sig”, som knyter an till bokens tema.

– Jag vet att jag kommer tjäna mindre pengar på den här boken än vad jag har gjort på andra projekt, men för mig spelar det ingen roll. Jag vill bara få ut mitt budskap och hjälpa kids.

Tog en paus från Samir

Han har alltid känt sig annorlunda och ensam, med ett överskott av energi som få i hans omgivning har kunnat hantera. Men så träffade han Samir Badran, som enligt Viktor var en lika rastlös adhd-själ som han själv.

– Vi har en väldigt speciell relation. I början ville jag bara krama om honom som min bror. Han var exakt som jag. Jag behövde inte förklara något eller tagga ner. Men, när två superkrafter möts blir det som en atombomb.

Ni tog en paus?

– Ja, jag behöver mer struktur för att hantera min diagnos. Samir är mer hyper än jag.

Vad hände?

– Förra sommaren hade vi 92 spelningar och det blev för mycket. Det skulle bli för mycket för vem som helst. Vi gick på varandra till slut.

Hur är er kontakt i dag?

– Jättefin, jag är så glad att vi tog den här pausen. Vi har hittat tillbaka till varandra på ett helt nytt sätt. Och om sex veckor släpper vi vår nya låt ”Kung”. En partylåt med norska influenser. Vi kör en ny turné i sommar, men bara 20 spelningar.

Kär och irriterad

Viktor Frisk kom ut som bisexuell på sociala medier förra året.

– Det var aldrig något jag fundera jättemycket inför. Det har nog aldrig varit en klarhet för mig, att jag gillar båda kön. Men det är nog inte helt lätt att vara tillsammans med mig. Förutom personkemi behöver jag någon som är lite lägre i energin än jag.

Dejtar du någon just nu?

– Nej. Men jag träffar någon.

Men då dejtar du väl lite?

– Ja, okej då... Jag dejtar, säger han och skrattar.

Är du kär?

– Nej...

Viktor ler brett och stryker händerna över byxbenen.

– Nu får jag lite handsvett, men jo. Lite småkär och jag är lite irriterad på mig själv att jag är kär, för jag är inte heller den som är bäst på att visa känslor hela tiden.

Har du tid för kärlek?

– Egentligen inte. Det är så mycket som händer och jag satsar så på boken och den här låten. Det känns jäkligt spännande. Livet leker nu!

ARTIKELN HANDLAR OM