Messiah Hallberg: ”Jag hatar folk”

Tvingades lämna ”Let’s dance”

avLouise Åström, Emelie Anderberg

1 av 2

Messiah Hallberg fick minst stöd av både juryn och tittarna.

Det resulterade i att han fick lämna fredagens ”Let’s dance”.

– Jag har haft väldiga problem med väldigt mycket, säger han till Nöjesbladet.

Det blev komikern Messiah Hallberg och hans danspartner Nathalie Davidsson som tvingades lämna ”Let’s dance” i det tredje programmet. Efter att ha fått 11 poäng av juryn låg de sist på poänglistan och lyckades inte få tillräckligt med röster från tittarna för att hålla sig kvar till nästa vecka.

– Jag hatar folk. Jag är en komiker som jobbar med drivmedel som dödsångest och cynism. Det är inte helt kompatibelt med den här fredagsunderhållningen. Jag har haft väldiga problem med väldigt mycket. Som när man ska visa tänderna i introt och det står någon och skriker ’mera tänder’. Det gör lite ont i mig, säger han till Nöjesbladet.

”Är livrädd”

Enligt Messiah tycker han inte alls om att bjuda på sig själv och hans värsta mardröm var att dansa i tv. Han har upprepade gånger berättat att han är med för sina barns skull.

Nu i efterhand är han stolt över vad han åstadkommit i programmet. Att vara i tv i egenskap av komiker är en sak, tycker han. Att dansa på bästa sändningstid, en helt annan.

– Nu är det över och jag kan återgå till mitt liv. Jag är livrädd för att bjuda på mig själv. Jag är antagligen Sveriges främsta standupkomiker just nu. Men just att göra det här där jag inte har någon kontroll, det är läskigt, säger han och fortsätter:

– Jag är introvert, jag är blyg, jag är privat. Jag har svårt för stora folkmassor. Jag är lite folkskygg.

”Gå runt och hata”

Messiahs danspartner Nathalie är nöjs med Messiahs insatser.

– Jag är superstolt. Du har blivit så duktig på så kort tid. Du har kämpat och vi har i princip bott där uppe i träningslokalen, säger hon.

Enligt Messiah har han försökt koppla bort tankar som vanligtvis stör honom, för att fokusera på dansen.

– Folk är ju inte kloka. Jag är en sån som stör mig på mycket men de här veckorna har jag försökt att skjuta det åt sidan och försöka fylla mitt hjärta med kärlek istället och uppgå i någon slags jive. Jag tror att det har varit nyttigt för mig. Det är inte bra att gå runt och bara hata folk. Man måste också älska lite ibland, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM