Top Model

”Top model”-deltagaren: Dr Phil exploaterade mig

Av: 

Agnes Aronsson

NÖJE

Efter ”Top model” hamnade deltagaren Jael Strauss i ett allvarligt drogmissbruk.

I dag är hon nykter, men för några år sedan höll knarket på att kosta henne livet.

– Det är ett stort mirakel att jag fortfarande andas, säger hon till TooFab.

Jael Strauss hade en lovande karriär framför sig efter att hon kom sexa i åttonde säsongen av ”America’s next top model” 2007. Så blev det inte. Istället fastnade hon i ett allvarligt metamfetaminmissbruk som höll på att kosta henne livet, rapporterar TooFab.

Den forma modellen, som nu är 32 år, säger att det är ett mirakel att hon överlevde, eftersom hon under sex år var ”fullständigt meth-beroende”. Hon blev hemlös, tänderna började ruttna och kroppen täcktes av sår. För att få ihop pengar för att sponsra sitt missbruk av metamfetamin, smärtstillande piller och kokain började Jael Strauss strippa.

Exploaterad av Doctor Phil

Vändningen kom 2012 när TV-showsvärden Doctor Phil gjorde ett ingripande och fick Jael Strauss att söka hjälp.

– Jag känner att showen Dr Phil exploaterade mig och att de även har gjort det med andra människor med beroenden, säger hon till TooFab.

Trots det ledde ingripandet till att hon återigen kom på rätt bana, och Jael beskriver att hon är lyckligare nu än vad hon någonsin har varit i sitt liv.

– Den här resan var väldigt oväntad. Jag har varit nykter i tre år och tre månader nu. Inte en drink, inte ett piller, inte en joint, inte en lina, ingenting, säger hon till tidningen, och fortsätter:

– Det är ett stort mirakel att jag fortfarande andas efter vad jag höll på med och jag är så tacksam. Vilken stig eller vändning jag än behövde ta för att komma hit, ångrar jag inte någon av dem, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Italien–Wales i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Top Model

Dr Phil

Missbruk