Charlotte Perrelli

Lars ”Dille” Diedricson är död

Blev 55 år gammal

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Schlagerprofilen Lars ”Dille” Diedricson är död.

Han blev 55 år gammal.

– Han var min bästa vän. Vi pratade dagligen och han var väldigt mån om de människor han hade nära sig. Han var en väldigt varm människa, säger Oscar Hedström Didriksson, till Expressen.

Lars ”Dille” Diedricson har dött, 55 år gammal. Enligt sonen Oscar Hedström Diedricson dog han under måndagen efter att ha förts till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg under fredagen, skriver Expressen.

– Han var min bästa vän. Vi pratade dagligen och han var väldigt mån om de människor han hade nära sig. Han var en väldigt varm människa, säger Oscar Hedström Diedricson, till Expressen.

”Saknar dig”

Diedricsons karriär tog fart i bandet Snowstorm, där han var sångare. Bland bandets största hits finns låten ”Sommarnatt”.

På bandets Facebooksida har vännerna i bandet uttryckt sin sorg.

”Vi saknar dig Dille. Snowstorms förste sångare Lars Dille Diedricson har lämnat oss. Den skarpaste rösten och det tajtaste kompet har tystnat. Men Dilles låtar kommer att leva för alltid. Tack för att vi fick lira med dig. Tack för all din humor, galenskap och vänskap. Minnena från jubileumskonserten på Storan i höstas sparar vi för alltid i våra hjärtan”, skriver de i ett inlägg.

Jobbat med Perrelli

I mellosammanhang har Dille arbetat arbetat med artister som Charlotte Perrelli, Barbados, Linda Bengtzing och Jessica Andersson. Senast han deltog som kompositör i tävlingen var 2012, med låten ”Don’t let me down”, som framfördes av Lotta Engberg och Christer Sjögren.

Som låtskrivare har han tävlat i melodifestivalen 12 gånger. År 1999 tog han hem hela Eurovision Song Contest när ”Take me to your heaven” vann i Israel.

Nöjesbladet har varit i kontakt med familjen som inte vill kommentera.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Lotta Engberg om jobbigaste missen i karriären

ÄMNEN I ARTIKELN

Charlotte Perrelli

Jessica Andersson

Barbados

Melodifestivalen

Linda Bengtzing

Eurovision song contest